MEMUR-SEN, KENDİ EYLEM KARARINI KENDİ ALABİLECEK İRADEYE SAHİPTİR

Toplu sözleşme sürecinde, kamu çalışanlarının ücretlerine yönelik olarak Kamu İşveren Heyeti tarafından yapılan 2012 yılı için yüzde 3+3, 2013 yılı içinse yüzde 2+3 zam teklifi, konfederasyonumuz tarafından tepkiyle karşılanmıştır.

MEMUR-SEN, KENDİ EYLEM KARARINI KENDİ ALABİLECEK İRADEYE SAHİPTİR

.
Daha önce eylem planını alternatifleriyle birlikte hazırlayan Memur-Sen, Kamu İşveren Heyeti’nin teklifini yok hükmünde sayarak ülke genelinde kitlesel ilk eylemini gerçekleştirmiş ve eylem amacına ulaşmıştır. Eylemimizin başarılı olduğunun göstergesi ise siyaset kurumundan gelen tepkilerdir.
Kamu İşveren Heyeti’nin teklifini Memur Sendikaları Konfederasyonları Heyeti’ne sunduğu gün, Memur-Sen’i ziyaret eden Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 23 Mayıs günü, KESK ile beraber gerçekleştirecekleri iş bırakma eylemine davette bulunmuştur.

Buna karşılık Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 21 Mayıs’tan sonra yapılacak eylemlerin sonuç getirmeyeceğini, 21 Mayıs’tan sonra yapılacak eylemin siyaset kurumu yerine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na yönelik yapılmış olacağını ifade etmiş ve ertesi gün (15 Mayıs Salı) gerçekleştirecekleri eyleme davet etmiştir. Ancak, Kamu-Sen tarafından, Memur-Sen eylemine katılacakları yönünde bir cevap gelmediği gibi katılım da gerçekleşmemiştir.
Toplu sözleşme sürecinde, siyaset kurumuna yönelik eylem yaparak istediğini alma yolunu izlemek yerine, masadaki görüşmelerin bitmesinin ardından Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na yönelik gerçekleştirecekleri eylemin anlamsızlığını, bizim ısrarla dile getirmelerimiz sonrası gören Kamu-Sen, yeni bir taktikle bizi iş bırakma eylemine davet etmiştir.
Memur-Sen, toplu sözleşme süreci dahil her olayda, eylem planlarını alternatifleriyle hazırlamakta; yeri ve zamanı geldiğinde hayata geçirmektedir. Kamu İşveren Kurulu’nun masaya getireceği her türlü teklife karşın bizim eylem planımız yapılmıştır. Günü birlik eylem planları içinde olmadığımız, yaptığımız eylemlerin başarıya ulaşmasından anlaşılmaktadır.
Toplu sözleşme sürecine yönelik eylem planlarımız da yetkili kurullarımız tarafından alınmıştır. Bu planın ilk aşaması gerçekleştirilmiş ve amacına ulaşmıştır. Başkalarının başarısız eylem planlarını ört bas etme girişimlerine alet olacak bir etkinliğin içinde olmayacağımız, ortadadır.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER