Memur-Sen, toplu sözleşme yasa tasarısını protesto etti

Memur-Sen, toplu sözleşme yasa tasarısını protesto etti

Memur-Sen, toplu sözleşme yasa tasarısını protesto etti
ANKARA (CİHAN)- Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için toplu halde TBMM'ye yürümek isteyen Memur-Sen üyeleri ile emniyet güçleri arasında kısa süreli anlaşmazlık yaşandı. Polisin toplu halde yürümesine engel olduğu gruba, görüşmelerin ardından Güvenpark'a kadar yürüme izni verildi. Yoğun yağmur altında yürüyüşü gerçekleştiren göstericiler, olaysız şekilde dağıldı.

Memur-Sen üyeleri, Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için Kızılay Özveren Sokak'ta bulunan sendika genel merkezleri önünde toplandı. Toplu halde Meclis'e yürümek isteyen gruba, polis ekipleri izin vermedi. Sokağın giriş ve çıkışını kapatan Çevik Kuvvet ekipleri, grubun önünü kesti. Bu nedenle grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik emniyet yetkilileri ile Memur-Sen yöneticilerinin anlaşmasıyla sona erdi. Polis grubun toplu halde Başbakanlık Güvenpark girişine kadar yürümesine müsaade etti. Bunun üzerine harekete geçen göstericiler, "Hizmet kolu yasa ek ödemeli masa istiyoruz", "Yasanın da masanın da budanmasına hayır" dövizleri taşıyan grup, "Sorunlu yasa istemiyoruz" sloganları eşliğinde yoğun yağmura aldırış etmeden yürüdü.

Başbakanlık girişinde toplanan grup adına konuşmayı Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yaptı. Gündoğdu, 12 Eylül 2010'da yapılan referandumla kabul edilen kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı veren Anayasa değişikliğini fiilen hayata geçirecek tasarının, 16 ay gecikmeli olarak Meclis'e sevk edildiğini söyledi. Söz konusu tasarıyı bu şekilde kabul etmediklerini belirten Gündoğdu, "Tasarı, 12 Eylül 2010'da yakalanan ve sürdürülmesi gereken demokratikleşme heyecanıyla uyumlu değildir. Tasarı masaya değil, sahaya davet tasarısıdır." dedi.

Yapılan açıklamanın ardından polis ekipleri Meclis'e gitmek isteyen yöneticilerin geçişine izin verdi. Eyleme katılan diğer üyeler ise olaysız bir şekilde dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ANTAKYA
ANTAKYA - 12 yıl Önce

NİKAHINIZDA BİLE BU KADAR İŞTAHLA EVET DEMEMİŞ MİYDİNİZ....

oğuzhan
oğuzhan - 12 yıl Önce

nikah tazeleme eylemi gibi birşey olmuş,bunca yalakalıktan sonra hiç inandırı değil...

mehtap kırcı
mehtap kırcı - 12 yıl Önce

iyi b... yiyorlar.

SIRADAKİ HABER