MEMUR-SEN'İN MEMURLARA KAZIĞI

 MEMUR-SEN'İN MEMURLARA KAZIĞI
Bilindiği gibi, Memur-Sen ile Hükümet arasında 2015 yılında yapılan Toplu Sözleşme mutabakatında; Sayıları 4.5 milyonu bulan memur ve memur emeklilerinin 2017 yılı ücret artışı ilk altı 6 için %3, İkinci 6 ay için ise % 4 olarak anlaşmaya varılmış ve imzalanmıştı. Ayrıca aynı anlaşma metnine; "Eğer 6 aylık dilimlerde ön görülen yüzde artışlar resmi enflasyonun altında kalırsa, dönem sonunda telafi edilecek." Hükmü eklenmiştir.  
 
Yani ilk 6 ayın enflasyon farkı Temmuz ayında, İkinci 6 ayın farkı ise bir sonraki yılın ilk ayında (Ocak) ödenecektir..! Bu yılın (2017) ilk 2 aylık enflasyon artışı %3.27 olarak gerçekleşti. Memur ve memur emeklileri için öngörülen 6 aylık artışı aştı. Bunun anlamı Memur-Sen'in attığı imza, yani vardığı mutabakat yüzünden 4.5 milyon emekli ve memur, 4 ay kesesinden yiyecek..! Eğer kesesinde varsa ..! Elbette çoğunun yok ..! Memur ve emekliler, her zaman olduğu gibi, borç batağında debelenmeye devam edecekler..!
 Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "memurlara ve emeklilere ek zam söz konusu değil, Toplu Sözleşme Mutabakatı var. Bu nedenle Memurlar ve Emekliler Haziran sonunu bekleyecek. Oluşan Enflasyon farkı Temmuz ayında ödenecektir" açıklamasında bulunmuştur. İşte memur ve emekliye nasıl kazık atıldığı ortada ..! Hükümetin, “memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözü de havada kalmaktadır. Hemen hemen her yıl, Hükümetin enflasyon hedefi şaşmaktadır. Bu nedenle memurlar uzun süre enflasyon altında ücret almayı sürdürmektedir. Kaldı ki aldıkları yüzde 3’lük, 4’lük artışların en az yarısı da vergi dilimi nedeniyle, yılın ortasından itibaren elinden alınmaktadır. Böylece memurların mağduriyeti katlanmaktadır. 
 
İKTİDARLA EL ELE VERİP, EMEĞİMİZİ PAZARLAYAN YANDAŞ SEN'İN MARİFETLERİ… Bilindiği gibi, geçmişte memura yine böyle bir Mutabakat kazığı daha atılmıştı. Memurlar o yıl (2016) % 1.8 oranında yıllık kayba uğradılar..! Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, memur ve emeklilere 
"EK ZAM" talep ettiğimizde, önümüze konan, “Hayır, olmaz” gerekçesi Malum Sen'in Mutabakatıydı... Hükümet, bu mutabakatın dışına çıkamazmış..! Zaten Memur-Sen'li muhteremlerin böyle bir talepleri ve dertleri yok ..! Onların tek dertleri var; "İktidara hakkıyla! hizmet edip, aferin almak… Hormonlu büyümeyi sürdürmek…!" Eee..! Şuursuz memurlar bunların arkalarında kuyruk olmayı sürdürdükleri sürece, bu tablo maalesef değişmeyecektir. Onların bu teslimiyetlerinin bedelini Türkiye Kamu-Sen'in onurlu ve dik duruşlu mensupları da ödemeye devam edeceklerdir.! Memur Sen'in iktidar desteği ve teslimiyeti sürdükçe, bu tablo da maalesef değişmeyecektir..! 
 
TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI
 FAHRETTİN YOKUŞ
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER