MEMUR VE EMEKLİYE ZAM TALEBİ ...

Memur ve Emekliye Ek Zam, Yeni Hükümetin Önceliği Olmalıdır

MEMUR VE EMEKLİYE ZAM TALEBİ ...
Yeni hükümetin biran önce memur ve emekli maaşlarına zam yapması gerektiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları, 2014 yılı için memurlara yapılan 123 TL zammın yetersiz kaldığını, memur ve emeklisinin enflasyon mağduru olduğunu ortaya koymuştur. Yeni hükümete ve özellikle Başbakan Sayın Davutoğlu’na çağrıda bulunuyoruz. Memur maaşlarına bu yıl için ek zam yapılması şart olmuştur” dedi.
 
YILLIK 123 TL ZAM ENFLASYONUN ALTINDA KALDI!
Konuya ilişkin sendika binasında basın açıklaması yapan DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, şöyle konuştu; Dün açıklanan yıllık enflasyon; tüketici fiyatlarında yüzde 9,54, üretici fiyatlarında yüzde 9,88 oldu. Bu yılın ilk 8 aylık dönemine ilişkin enflasyon artışı ise yüzde 6,28 oranında gerçekleşti. Devlet memurlarına 2014 yılı için 123 TL net taban aylık artışı yapılmıştı. 123 TL maaş artışı kadro unvan ve derecelerine göre memurların maaşına yaklaşık yüzde 1,5 ile yüzde 7,4 aralığında zam olarak yansımıştı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları açıkça göstermiş oldu ki memur maaşlarına 2014 yılı için yapılan 123 TL zam enflasyonun altında kaldı.
 
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA ÇAĞRI!
Enflasyon oranları memur ve emeklisini ezdi geçti. 2014 yılında enflasyon artışına bağlı ilave zam yapılmaması kararlaştırılmıştı. Bu nedenle yeni hükümete ve başta Başbakan Sayın Davutoğlu’na çağrıda bulunuyor; memur ve emekli maaşlarına zam yapılmasını istiyoruz. Çünkü memur maaşlarına bu yıl için ek zam yapılması şart oldu.
 
HÜKÜMETİN EK ZAM TAAHHÜDÜNÜ UNUTMADIK!
Şüphesiz yeni Başbakanı ve yeni hükümeti bekleyen önemli ve bir o kadar da öncelikli çokça konu ve sorunlar var. Çalışma hayatı açısından bunların en öncelikli olanlarından birisi şüphesiz memurların mali problemleri gelmektedir. Hükümetin ortaya koyduğu politikaların halka sunumunda önemli bir görev ifa eden memurların başta ekonomik sorunları olmak üzere, mesleki, demokratik ve özlük taleplerine dönük bugüne kadar verilen vaatlere baktığımızda hükümetin itibarına gölge düşmemesi için memur ve emeklilerine ek zam yapılması konusu öncelenmesi gereken mühim bir mesele olarak ortada durmaktadır. Kaldı ki 2014 yılında enflasyonun memur maaş zammını geçmesi durumunda ilave zam yapılması taahhüdü hükümet yetkilileri tarafından da zikredilmiştir.

ENFLASYON ORANLARI ORTADA!
Aksi halde memur maaş zammının 2014 yılında unvanlar itibariyle memurlara çok düşük oranlarda yansıması ve enflasyon artış oranının yapılan zammın üzerinde gerçekleşmesi, memurların mağduriyetine neden olmaya devam edecektir. Yıllık ve 8 aylık enflasyon artış oranına baktığımızda, memurların daha fazla mağdur edilmemesi için aylık ücretlere bu yıl ilave zam yapılması konusunda yeni Hükümeti gerekli düzenlemeleri bir an önce yapmaya davet ediyoruz.
 
ÇOCUK YARDIMI ARTIRILMALIDIR!
Mevcut durumda 6 yaşından küçük çocuklar için aylık 38,5 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 19,25 TL tutarında aylık çocuk yardımı alınmaktadır ve bu tutarlar günümüz ölçütlerinde çok komik kalmaktadır. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan olmak üzere Hükümet yetkililerinin 3 çocuk tavsiyesini bilimsel veriler ve demografik göstergeler çerçevesinde haklı ve gerçekçi bir telkin olarak görüyor ve destekliyoruz. Bu nedenle 3 çocuk tavsiyesinin gereği olarak, memur maaş göstergelerinde yaş sınırı olmaksızın çocuk yardımının 250 TL’ye çıkarmasını istiyoruz. Kreş hizmetinin sunulmadığı kurumlarda çalışan kamu görevlilerine de aylık 250 TL kreş yardımı yapılmalıdır.
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER