MEMUR YÜZDE 10 ARTI YÜZDE 10 ZAM İSTİYOR

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Türkiye anayasasında yazdığı gibi gerçek anlamda bir sosyal devletse, kamu çalışanlarına 1 Ocak 2012'den geçerli olmak üzere yüzde 10 artı 10 zam istiyoruz” dedi.

MEMUR YÜZDE 10 ARTI YÜZDE 10 ZAM İSTİYOR
Koncuk, Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen bölge mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye Kamu-Sen olarak hükümeti uyarmak amacıyla bugün 7 ilde mitingler düzenlediklerini, bundan sonra da sürekli meydanlarda olacaklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bugün Adana'da programları olduğuna işaret eden Koncuk, “Sayın Başbakan'dan Adana'dan memurlarımıza emeklilerimize müjde vermesini bekliyoruz. Memurlar için cumhuriyet tarihinin ilk toplu sözleşme masasını oluşturduk. Toplu sözleşmenin toplu görüşmeden ne farkı var diyecek olursanız, ülkeyi yöneten zihniyet aynı olduğu sürece ha toplu sözleşme yapılmış ha toplu görüşme. Önemli olan zihniyetin değişmesidir” dedi.

YÜZLERİNE ÇARPARIZ
Elekrik ve doğalgaza yapılan zammı da eleştiren Koncuk, “Türkiye anayasasında yazdığı gibi gerçek anlamda bir sosyal devletse, kamu çalışanlarına 1 Ocak 2012'den geçerli olmak üzere yüzde 10 artı 10 zam istiyoruz. Hiç kimse o toplu sözleşme masasında yüzde 3 artı 3 zammı bize teklif bile etmesin. O teklifi onların suratlarına çarparız” ifadelerini kullandı

KAZANIMLARA SAHİP ÇIKALIM
Tüm kamu çalışanlarından kendi gelecekleri için Türkiye Kamu-Sen'e omuz vermelerini, desteklemelerini isteyen Koncuk, “Adana'dan bütün kamu çalışanlarını mücadele etmeye, demokratik haklarımıza, kazanımlarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi. Koncuk, yeni anayasa çalışmalarına da değinerek, anayasanın kamu çalışanlarını ilgilendiren 128. maddesinin değiştirilmek istendiğini, bu madde değiştirilirse bütün kamu çalışanlarının iş güvencesini ve devlet memuru sıfatını kaybedeceğini iddia etti.
Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER