MEMUR ZAMLARI YETKİLİ KONFEDARSYONLARIN ACİZLİĞİNİ GÖSTERİR

Desk ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak'tan yapılan açıklama

MEMUR ZAMLARI YETKİLİ KONFEDARSYONLARIN ACİZLİĞİNİ GÖSTERİR

Zamlar Yetkili Konfederasyonun Acizliğini Gösterir

Desk ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak'tan yapılan açıklama

Desk ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak gündeme oturan Kamu çalışanları konfederasyonlarıyla 2012 ve 2013 yılını kapsayan toplu sözleşme pazarlığının 4. oturumunda hükümetin, memura verdiği zam oranı hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı.
 
Şenocak yazılı basın açıklamasında memurları masada temsil edenlere seslenerek; “Siz Kimsiniz? Memurun sendikası mısınız, yoksa Hükümetin yandaşı mısınız? Dün arazide Hükümetin sendikasıyız diye üye toplayan sizler, bugün hükümetin yaptığı %3’lük zamma isyan etme hakkınız mı var ki eylem yapıyorsunuz?”Dedi.
 
Şenocak, Memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında, kamu işveren heyeti zam teklifini açıklayarak, hükümetin memurlara zam teklifi bu yıl için yüzde 3+3, gelecek yıl için yüzde 2+3 oldu, dedi.
 
Her türlü kamu kurum ve kuruluşlarında hükümetin sendikasıyız diye insanlara onur kırıcı baskı yapanların elde ettiği güçle hak arama gibi bir dertlerinin olmadığı kendilerine bir istikbal arayışı içine girdikleri açıkça ortaya çıkmıştır diyen Şenocak, bir kez daha Türkiye’de demokratikleşmenin sendikalardan başlaması gerektiği bariz bir şekilde anlaşılmıştır, dedi.
 
Şenocak, sendikacılığı sadece kişi sayısı çoğaltmak için kullanan ve farklı sendikalara mensup kişileri “işleri ile” tehdit eden, görevinden aldıran, sürgüne gönderten; yani kısacası elini kolunu bağlayarak kendi sendikalarında tutmaya çalışan bir zihniyetin Hükümet karşısında ki acziyeti bir kez daha ortaya çıkmıştır, dedi.
 
Şenocak, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların haklarını alamayan yetkili ama etkisiz sendikaların omuzlarında büyük bir vebal vardır. Mevcut İktidarın iradesiyle hareket eden gücünü Hak’tan ve üyelerinden almayan, özgür olmayan, adeta sendikacılığı bir geçim ve ekmek kapısı haline getirenlerin bu ülkede demokratikleşme ve sivilleşme mücadelesi yürütmeleri mümkün değildir, dedi.
 
Şenocak, yetkili Konfederasyon’a seslenerek şunları söyledi; “Sizler sendikacılığın alanlarda değil masada yapılacağını söylerken bugün ne oldu da alanlara inmeyi tercih ediyorsunuz? Bürokratların ve memurların ataması bizden sorulur diyecek kadar cüretkâr olan sizler, şimdi ne oldu da, Hükümetin bu zam oranına 81 ilde alanlara çıkarak cevap verme ihtiyacı hissettiniz?
 
Şenocak, DESK olarak;
 
Uluslar arası sendikal hak ve özgürlükler kapsamında Türkiye’de; Grevli Toplu Sözleşme hakkımızın kesinlikle verilmesi, Örgütlenme özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılması, Her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme yapabilmesi, Tüm çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi, gerekliliğini düşünüyoruz, dedi.
 
Şenocak yazılı basın açıklamasını şöyle tamamladı; Bizler yetkili sendikaların, etkili sendikası durumundayız. Yani dün Hükümete yandaşlık yapanlar bugün “Hak” arama noktasında yetkisiz ve etkisiz sendika olduklarını bir kez daha göstermiş oldular. Bizler, Demokratik Sendikalar Konfederasyonu olarak Türkiye’nin Demokratikleşmesi yönünde ve temsil ettiklerinin haklarının korunması doğrultusunda mücadelesine sonuna kadar devam edecektir. Bağımsız ve etkili sendikacılığın yegâne temsilcisi olmaya devam edecektir, dedi

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER