MEMURA YAPILACAK ZAMDA MAKUL TALEP NEDİR ?

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, milyonlarca kamu görevlisi, emekli, dul ve yetimler ile gazi ve şehit yakınlarının yaklaşık 1 yıldır toplu sözleşme masasının kurulmasını ve yüzlerini güldürecek sonuç alınmasını beklediğini, ancak bazı hükümet yetkililerinin olumsuz açıklamalarıyla hayal kırıklığına uğradıklarını kaydetti

MEMURA YAPILACAK ZAMDA MAKUL TALEP NEDİR ?

 Bu tür yaklaşımları toplu sözleşme masasını daha görüşmeler başlamadan baskı altına alma girişimleri olarak değerlendirdiklerini belirten Koncuk, her türlü olumsuzluğa rağmen kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumayı sürdüreceklerini vurguladı. Koncuk, ayrıca toplumda memurların işe yaramadığı, memurlara verilecek maaş zamlarının ülkedeki tüm sorunların kaynağı olduğu yönünde asılsız bir kanaat oluşturulduğunu öne sürerek, ''Yıllardır kamu çalışanlarına bu gerekçelerle yeterli maaş artışı verilmediği halde ne işsizlik azalmış, ne yatırımlar çoğalmış ne de adil bir gelir dengesi kurulabilmiştir'' diye konuştu. Koncuk, ''Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik, toplu sözleşme masasına 'makul taleplerle' gelmemizi istemiştir. Yaşamın bu kadar pahalılaştığı bir dönemde hükümet ne kadar makul davranmıştır? Memurların daha ne kadar makul olmasını beklemektedir? Zamlar ortadayken, 5 aydır memurlarımız zamsız maaş alıyorken Sayın Bakan'ın aklındaki 'makul talep' anlayışını da merak ediyoruz'' dedi.

GÜNDEMİ İKİ KİŞİ BELİRLEMEZ

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, toplu sözleşme görüşmelerinin gündemi ve takviminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu arasında belirlendiğini söyleyerek, bu durumu eleştirdi.Toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısında sağlıksız bir takım gelişmelerin olmamasını arzu ettiklerini dile getiren Koncuk, ''Ancak ilk düğme yanlış iliklendi ve kapalı kapılar ardında toplu sözleşmenin gündemi ve takvimi belirlendi'' dedi.Toplu sözleşme görüşmelerinin gündemi ve takviminin Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti önünde belirlenmesi gerektiğini ifade eden Koncuk, şunları söyledi: ''Eğer usul, ikili olarak kapalı kapılar ardında bir takım mutabakatlar sağlamazsa o zaman biz bu toplu sözleşmenin akıbetinden endişe duyarız. İki kişi arasında pazarlık olmaz, kapalı kapılar ardında pazarlık olmaz. Türkiye Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarını asla kimse pazarlayamayacak. Buna müsaade etmeyeceğiz.'' Bazı bakanların, yaptıkları açıklamalarla toplu sözleşme masasını günler öncesinden baskı altına aldığını öne süren Koncuk, Avrupa'da krizin arkasına saklanılarak kamu çalışanlarına az zam yapılmak istendiğini öne sürdü. Koncuk, toplu sözleşme takviminin Bakan Çelik ile Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu arasında belirlenmesinin gerekçesi olarak kendisine ne söylendiğinin sorulması üzerine, gerekçe olarak yasa ve yönetmeliğin gösterildiğini söyledi. Koncuk, ''Yönetmelik, 'heyet başkanı ile bakan arasında belirlenir' diyor ama 'bir odaya çekilip belirlenir' demiyor. Bu heyetin huzurunda belirlenmesi lazım'' dedi.
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER