MEMURLAR SOKAĞA İNİYOR

Memur zammı yarın protesto edilecek!

MEMURLAR  SOKAĞA İNİYOR


Hakem Heyeti'nin kararı belli oldu. Heyet kendilerine 3.5+4 ile gelen oranı 2012 için 4+4, 2013 için 3+3 olarak memura sundu. En başından beri zaten ümitsiz olan memurlar, karara şaşırmadıklarını belirterek, Türkiye genelinde protestolara hazırlandıklarını açıkladı.

Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk , Hakem Kurulu'ndan çıkan oranın kendilerini şaşırtmadıklarını ifade ederek, bugünkü toplantıya katılmamak için KESK ile birlikte görüş birliği yaptıklarını ancak Memur Sen'in katılma kararının ardından, bu eylemin anlamsız olacağını düşünerek, toplantıya mecburen katıldıklarını ifade etti.

Eğer memur sendikaları toplantıya katılmasalardı, en az 8 kişi ile toplanması şartı gereken Hakem Kurulu toplanamayacak ve memur, zam konusundaki ısrarını böyle bir eylemle vurgulamış olacaktı. Bu fırsatı değerlendiremediklerini belirten Koncuk, "4+4 oranına kesinlikle saygı duymuyoruz, bu oranla kamu personelinin istekleri, beklentileri yok sayılmıştır. Bu nasıl adalet?" dedi.

Büyüyen Türkiye pastasından hak ettikleri payı alamadıklarını söyleyen Koncuk; bugünden  itibaren bütün Türkiye'de kararı protesto edeceklerini, kitlesel basın açıklamalarıyla, haksızlığa uğradıklarını vurgulayacaklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
erc40
erc40 - 12 yıl Önce

Önce SBS yi protesto ile başlayın.

idris kara
idris kara - 12 yıl Önce

yorrum yapmayı degermi bunlar ayıptır altı aydan belli memur ve emekliyle kafa buluyorsunuz insaf be azda olsa çalışırken iyileştirme ve denge tazminatı olarak çalışanın eline biraz para geçiyor ama emekli öldü bu iktidarın ypycagı bir iş var emekliye mürcaat eden memurun zehirli iğneyle öldürmesi gerekli yoksa böyle sürünmekte çok iyidir.bu hükümet kadar adam kayıran ayrımcılık yapan görülmemiştir çünkü kendilerine yakın olan memurlara belki el altından ayrı bir ödeme yapıyorlar ben iki kişi nüfusm hiç bir kötü alışkanlıgım olmadıgı halde emekli parası ile geçinemiyorm.ayrıca malliye bakanı sayın mehmet şimşek beye söylüyorum mdrem bir serveti bıraktınız geldini sanki sen bulunmaz bir insanmısın keşke sen hiç makan olmayaydın sen o bakanlıgı hiç yapamıyosu.bu hükümeti allah a haval ediyorum.insaf be azda olsa şu emekli memurlara biraz yardımcı olun.

SIRADAKİ HABER