MEMURLAR YÜKSEK ZAM BEKLİYOR

Memurla hükümetin toplu sözleşme görüşmelerinin ilk günü sonrası sendika başkanları görüşmelerei değerlendirdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memurların yüzdelik zam beklentisini karşılamak, hizmetli ile müsteşar, genel müdür arasındaki makası daraltmak için seyyanen zam için tekliflerini verdiklerini belirterek, memurların ek ödeme mağduriyetlerinin ortada olduğunu söyledi.

MEMURLAR YÜKSEK ZAM BEKLİYOR
 
 
4/C'lilerin 12 ay boyunca istihdam edilmesini istediklerini anlatan  Gündoğdu, diğer sözleşmelilerin de kadroya geçirilmesini önerdiklerini kaydetti.  Toplu sözleşme tekliflerini sıralayan Gündoğdu, emekliler için de eş ve çocuk  yardımının devam etmesini teklif ettiklerini söyledi.  Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında kurulan komisyonların toplanma  günlerinin belli olduğuna işaret eden Gündoğdu, ''Bu komisyonlarda ilgili  bakanlıkların yetkililerinin de var olmasıyla daha verimli hale gelmesini  bekliyoruz. Başlangıç iyi başladı, inşallah sonu hayır olur, inşallah büyüyen  Türkiye'nin büyümesi memur maaşlarına yansır, inşallah enflasyonu ezen bir sonuç  alırız'' diye konuştu.
Bakan Çelik'in memurlara yapılacak zamma ilişkin bir rakam telaffuz edip  etmediğinin sorulması üzerine Gündoğdu, ''Şu ana kadar bir teklif önerisi yok.  Bundan sonraki genel toplu sözleşmenin görüşüleceği ilk güne teklifle gelinilmesi  ısrarımızı, teklifimizi yineledik. Biz bir hafta önce vermiştik teklifleri,  bundan sonraki masaya teklifle gelinirse müzakere ve pazarlık anlamlı olur. Toplu  görüşme sürecinde olduğu gibi, teklifin son güne kalması, toplu pazarlık olmaz ya  da toplu pazarlık anlayışına uymaz'' şeklinde konuştu.
 Gündoğdu, bir soru üzerine, 9 Mayıs'ta kamu işveren heyetinin zam  teklifiyle masaya gelmesini istediklerini söyledi.  
 Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,  ''Sermayeye ve üst düzey kamu görevlisine fabrikatör Hulusi Kentmen gibi  davrananların, kamu görevlilerine Turist Ömer tavrı göstermesini normal  karşılamayız'' dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, memur sendikaları ile hükümet  arasında ilk kez gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinin ilk oturumunda  konuşan Gündoğdu, toplu sözleşme görüşmelerine başlanması ile Türkiye'de çalışma  hayatında yeni bir döneminin başladığını belirtti. Gündoğdu, toplu sözleşme masasında, kamu görevlilerine yeni kazanımlar  üretilmesi dileğinde bulunarak, ''siyasi irade ve bürokrasinin, toplu görüşme ile  toplu sözleşme arasındaki farkı idrak etmiş şekilde toplu sözleşme sürecine katkı  sağlaması gerektiğini'' ifade etti.Hükümet yetkililerinin, Türkiye'nin büyüdüğü ve büyüme rakamları  itibarıyla dünya ikincisi olduğu yönünde açıklamalarda bulunduğuna işaret eden  Gündoğdu, bu başarının elde edilmesinde kamu görevlilerinin büyük emeği olduğunu  vurguladı. Gündoğdu, birkaç hafta önce açıklanan teşvik paketiyle sermayenin  motivasyon eşiğinin yükseltildiğini, kamu görevlilerinin motivasyonunu artıracak
 düzenlemelerin de yapılması gerektiğini söyledi. Toplu sözleşme öncesi de, bütçe imkanları ve disiplinine ilişkin  hatırlatmalarda bulunduğuna değinen Gündoğdu, bu yaklaşımı eleştirdi.  Kamu görevlileri sendika ve konfederasyonları olarak, kamu görevlisini  insan onuru ile insani ihtiyaçlar arasında tercih yapmaya zorlayan bütün  çelişkileri gidermeyi esas alan tekliflerle sözleşme masasına geldiklerine  dikkati çeken Gündoğdu, kamu işverenin teklifini de toplu sözleşme masasında  görmek istediklerini dile getirdi.
Gündoğdu, kamu çalışanlarının mali ve özlük haklarının adil ve kabul  edilebilir ölçüde artırılması beklentisi içinde olduklarını vurgulayarak,  ''Sermayeye ve üst düzey kamu görevlisine fabrikatör Hulusi Kentmen gibi  davrananların, kamu görevlilerine Turist Ömer tavrı göstermesini normal  karşılamayız'' dedi.
 Memur-Sen, tekliflerini açıklayana kadar, bütün siyasi ve bürokrasinin,  dünyanın 3. büyüyen ülkesi olduğunu söylediklerini hatırlatan Gündoğdu, ''Biz  tekliflerimizi açıkladıktan sonra, sanki Afrika ülkesiymişiz gibi açıklamalarda  bulundular. Afrika ülkesi değiliz. 2011 yılı büyümemiz yüzde 8,5'dir. Ona göre  davranılmalıdır'' değerlendirmesinde bulundu.  Gündoğdu, sermayenin yüzünü güldürmek için paket üstüne paket açıklayan  hükümetin kamu görevlilerine cimri davrandığını iddia etti.
 
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER