MEMURLARA ZAM GÖRÜŞMELERİNDE 5'İNCİ OTURUM BAŞLADI. HÜKÜMET YENİ TEKLİF VERECEK Mİ ?

Memurun zam pazarlığının beşincisinde konfederasyonlar hükümetin teklifini değerlendirecek.

MEMURLARA ZAM GÖRÜŞMELERİNDE 5'İNCİ OTURUM BAŞLADI. HÜKÜMET YENİ TEKLİF VERECEK Mİ ?


Memurun zam pazarlığının beşincisinde konfederasyonlar hükümetin teklifini değerlendirecek.
Görüşmelerin bugünkü turunda memurlar hükümetten yeni bir zam teklifi bekliyor.
 
Toplu sözleşme görüşmelerinin beşincisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılıyor.
 
Memur-Sen 2012 için yüzde 16, Kamu-Sen yüzde 20, KESK ise yüzde 30 zam talebinde bulunmuştu.
 
Hükümetin zam teklifi ise yüzde 3+ 3 oldu.

Memurlar bugünkü görüşmede hükümetin teklifini değerlendirecek.
Konfederasyonların taleplerini yinelemeleri bekleniyor.
Toplu sözleşme görüşmeleri yarın da devam edecek.
21 Mayıs'ta ise görüşmelere son nokta konulacak.
Görüşmeler uzlaşma ile sonuçlanmazsa devreye hakem heyeti girecek.Hakem heyetinin verdiği karar ise nihai karar olacak.

MEMUR SEN BAŞKANI GÜNDOĞDU

Toplantıda, Memur-Sen’in dün ülke genelinde yaptığı eylemler gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, süreç bitmeden eylem yapılmasına yönelik basına yansıyan sözlerine cevap veren Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Başbakan dün kendisine sorulması üzerine, bu eylemleri ‘normal karşıladığını’ söyledi. Ancak, sizin tepki göstermenizi anlayamadık. Müzakere sürecinin başlamadığına yönelik sözleriniz oldu. Müzakereler 30 Nisan’da başladı, siz önerinizi geç sundunuz. 21 Mayıs’tan sonra yapılacak eylemin kimseye bir faydası olmaz. Ülke genelinde haklı taleplerimizi haykırdık, bu teklifi yok hükmünde saydığımızı bildirdik. Testi kırıldıktan sonra kulak çekmenin anlamı yok” dedi.
Kamu İşveren Heyeti’nin teklifini de değerlendiren Gündoğdu, “Bize getirilen zam teklifi çok komiktir. Bunun yanı sıra sözleşmeliler, 4/C’liler gibi bu masadan müjdeli bir haber bekleyen kamu çalışanlarının beklentilerine yönelik de bir teklif sunulmamıştır. Bunu da büyük bir eksiklik olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.
Bir gecede üst düzey bürokratlara 772 TL zam yapılmasının, ücret dengesi açısından makası yeniden açtığını ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi: “Makasın yeniden daraltılmasını, maaşına hiç zam gelmeyenler üzerinden değil de, oluşan dengesizlikleri giderecek açıdan görmek gerekiyor. 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin kurumlar arasında yol açtığı dengesizlikleri de görmek lazım.”
Taleplerin, Türkiye’yi sıkıntıya sokmak, Yunanistan’a benzetmek için değil, büyüyen ekonomiden kamu çalışanlarına da pay verilmesi açısından değerlendirilmesini isteyen Gündoğdu, zammın her gündeme gelmesinde, ‘Yunanistan’a benzeriz’ tehdidi yapılmasının kendilerini rahatsız ettiğini vurguladı.
Bazı memur maaşlarının bordroya yansıyandan daha fazla olarak lanse edildiğine dikkat çeken Gündoğdu, “Söz konusu oranlar, emekliliğe yansımayan maaşlardır. Bu durumda, kamu görevlilerinin aldıkları maaşın tamamı, emekliliğe yansıtılmalıdır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından hizmet kolunda yetkili sendikaların teklifleri görüşülmeye başlandı. Kamu İşveren Heyeti, 4. oturumda eğitim hizmet kolunda sunduğumuz toplam 54 talebimiz arasından 4 talebimizi ilk teklifinde dikkate almıştı. Eğitim-Bir-Sen olarak, toplu sözleşme masasına götürdüğümüz 54 teklifin tasnifi yapılmıştı. Bugün hizmet kollarının tekliflerinin sırasıyla görüşülmesinin kararlaştırılmasının ardından tekliflerimiz tek tek ele alınacak. Yapılan tasniflerin ardından 17 teklifimizin hizmet kolu kapsamında, 23 teklifimizin tüm kamu çalışanlarını ilgilendirdiği-etkilediği gerekçesiyle genel kapsam içerisinde değerlendirilmesine karar verilmişti. 14 teklifimiz ise, komisyon görüşmeleri sırasında mali ve sosyal hak kapsamında olmadığı gerekçesiyle gündem dışında bırakılmıştı.
Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolundaki tekliflerimiz sırasıyla görüşülecek. Hizmet kolu tekliflerinin bitiminde ise genel talepler görüşülmeye başlanacak.
Hizmet kolu tekliflerinin görüşülmesinde, Diyanet-Sen’in teklifleriyle ilgili görüşme tamamlandı. Enerji hizmet kolu adına Enerji-Bir-Sen’in tekliflerinin görüşülmesi sürüyor. Bu görüşmenin sona ermesiyle diğer hizmet kolu teklifleri görüşülecek.

 
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
memur
memur - 12 yıl Önce

seyyanen zam yapın bari.yüksek maaş alan ile düşük maaş alan arasındaki fark açılmasın.

SIRADAKİ HABER