MEMURLARIN TEMSİLCİLERİ BELLİ OLDU

Memur Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK, memurlar ile hükümet arasında ilk kez yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine katılacakların isimlerini Devlet Personel Başkanlığı'na bildirdi.

MEMURLARIN TEMSİLCİLERİ BELLİ OLDU
Devlet Personel Başkanlığı'nın çağrısı üzerine, memur sendikaları konfederasyonları, hazırladıkları listeleri gönderdi. Buna göre, toplu sözleşme görüşmelerinde memurları temsil edecek Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'ne Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık yapacak.

Heyette, Memur-Sen adına Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, Türkiye Kamu-Sen adına Genel Başkan İsmail Koncuk ve KESK adına Genel Başkan Lami Özgen yer alacak.


Konfederasyonların Devlet Personel Başkanlığı'na gönderdiği listelere göre, konfederasyonlar adına Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda Memur-Sen'den Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Tonbul ve Başkan Danışmanı Avukat Hüseyin Rahmi Akyüz bulunacak. Kurul'da, Türkiye Kamu-Sen adına Genel Başkan İsmail Koncuk, KESK adına ise Hukuk-TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Ali Kılıç görevlendirildi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na öğretim üyesi önerileri Memur-Sen ile Türkiye Kamu-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu üyeliği için Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere öğretim üyesi ismi önerisinde bulundu. Buna göre, Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na Gazi Üniversitesi İİBF'den Doç. Dr. Aydın Başbuğ, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Talat Canbolat ve TODAİE'den Doç. Dr. Onur Ender Aslan'ı önerirken, Türkiye Kamu-Sen Gazi Üniversitesi İİBF'den Prof. Dr. Nizamettin Aktay ile Prof. Dr. Fevzi Rıfat Olgaç'ın ismini bildirdi.

KESK'ten Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilen yazıda, konunun Yürütme Kurulu'nda görüşüldüğünü belirtildi ve ''Konfederasyonlar tarafından önerilecek üyelerin Bakanlar Kurulunca seçilmesini ilkesel olarak kabul etmemiz mümkün olmadığı için söz konusu kurul üyeliği için öğretim üyesi önermeme kararı verilmiştir'' ifadelerine yer verildi. Ayrıca, konfederasyonlar ve sendikalarca hazırlanan toplu sözleşme teklifleri, 24 Nisan mesai bitimine kadar yazılı olarak ve elektronik ortamda Başkanlığa bildirilecek.
Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER