MESUDİYE KAYMAKAMI NE YAPMAK İSTİYOR ?

TÜRK EĞİTİM-SEN ORDU ŞUBESİ MESUDİYE İLÇESİYLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASIDIR.

MESUDİYE KAYMAKAMI NE YAPMAK İSTİYOR ?
   
     İlimiz Mesudiye İlçesi Kaymakamı’nın sürekli olarak milli eğitimin işleyişine müdahale etmesi eğitim çalışanlarını rahatsız etmektedir. Kaymakamın eğitim-öğretim ve okullarla ilgilenmesi bizi asla rahatsız etmez, bilakis memnun oluruz. Ancak Kaymakamın mülki amir olarak yetki ve sorumluluk alanı kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiştir. Eğitim kurumları ve işleyişiyle ilgili konulara müdahale etmek eğitimcileri yok saymak anlamına gelir. Nedense bu müdahale Mesudiye İlkokulu üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bunun sebebi Sayın Kaymakamın eşinin bu okulun öğretmeni olması mıdır? Kaymakam Bey eşinin kendisinin vekili olduğunu ifade ederek neyi amaçlamıştır? Kaymakamın yetkilerini biliyoruz ama vekilinin yetkisini bilmiyoruz. Kaymakamın eşini vekili olarak ifade etmesinin hangi yasa, yönetmelik ve mevzuatla ilişkilendirdiğini de öğrenmek istiyoruz.
 
     Biz eğitimciler yetki ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Her konuda eğitime müdahale edilmesinin Milli Eğitim Kurumu’nun sistematiğini bozmaktan başka bir işe yaramayacağının da altını çizmek isterim. Mesudiye Kaymakamı’nın sürekli müdahalesi Mesudiye’de Milli Eğitimin işleyişine zarar vermektedir. Kaldı ki şartları açısından Ordu İli’nin en zor ilçelerinden birisi olan Mesudiye’de görev yapmak başlı başına bir fedakarlıktır. Kadrolu milli eğitim müdürü, şube müdürü, okul müdürü, müdür yardımcısı bulmanın bile pek mümkün olmadığı bir yerde özveriyle çalışan insanlara ancak teşekkür edilebilir. Oysa Sayın Kaymakam bu özverinin karşılığında arkadaşlarımıza yalnızca sıkıntı vermektedir. Bürokrasi bu anlamda merkezi yerlerde bile bu ilçedeki kadar işler değildir.
 
     Sayın Kaymakam okulunu ve kurumunu geliştirmek için mücadele veren arkadaşlarımızın şevkini kırmakta ve tavırlarıyla Mesudiye’nin eğitimine olumsuz yönde tesir etmektedir. Türk Eğitim-Sen Mesudiye İlçe Başkanımız Hakan Şimşek’in Mesudiye İlkokulu müdürlük vekaleti 26.02.2016 tarihinde sona erdirildiği için öğretmenliğe devam etmesi gerekmektedir. Görevlendirmesi sona ermeden 26 günlük yıllık izninin yanmaması için resmi olarak talepte bulunmuştur. Ne yazık ki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne vekalet eden arkadaşımız da Kaymakam’ın dayatmalarına sessiz kalmakta hatta bu sebeple yıllık izin talebinde bulunan Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanımız Hakan Şimşek’in izin talebini dahi onaylayamamaktadır. Görevlendirmesi biten arkadaşımızın yıllık izin hakkı bu sebeple yanmış ve hakkı gasp edilmiştir.
 
     Arkadaşımızın görevlendirmesinin sona erdirilmesinin gerekçesi sınıf öğretmeni ihtiyacı olarak gösterilmektedir. Oysa aynı ilçemizin İMKB Çok Programlı Lisesi’nde okulun işleyişi dört branş öğretmeninin idareci olarak görevlendirilmesiyle tesis edilmeye çalışılmaktadır. Merak ediyorum bu okulda idareci olarak görevlendirilen öğretmenlerin yerine derse kimler girmektedir?
   
    Mesudiye İlçemiz’de yaşanan bu olumsuzluğa ve gidişata sessiz kalmamız asla söz konusu olamaz. Türk Eğitim-Sen olarak yaşanan olumsuzluğu ifşa etmeyi ve takibini yapmayı bir görev adlediyor ve Sayın Kaymakam’ın eğitimcilere ve eğitim kurumlarına sürekli müdahil olma anlayışını kınıyoruz. Konuyla ilgili olarak Sayın Valimizin gereğini yapmasını talep ediyor kamuoyuna saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.01.03.2016
 
 
 
                                                                                         
       Ömer OKUMUŞ
                                                                                      
Türk Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER