MİLLİ BAYRAMDA DANSÖZ MÜ OYNATIYORUZ Kİ KUTLAMAYALIM !

Başbakanlık Genelgesi ile bu yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iptal edildi.

MİLLİ BAYRAMDA DANSÖZ MÜ OYNATIYORUZ Kİ KUTLAMAYALIM !
Gerekçe de Van’da yaşanan deprem felaketi. Elbette depremin acıları hepimizin yüreğini yaktı. Acımız büyük. Ancak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sazlı, sözlü; çengili, çalgılı bir kutlama değildir. En azından, okullarda öğrencilerin kutladığı bayramlar  hiç öyle değildir.
    
Cumhuriyet kavramını tam olarak özümseyemeyenler bunu zor anlar ama Cumhuriyet fazilettir. Evet, başımıza bir felaket geldi ama yaralarımızı Cumhuriyetin fazilet olduğuna inananlarla birlikte, hep beraber sarmaya çalışıyoruz. Yani, Cumhuriyet Bayramı aslında bir harçtır. Ve bu milleti ancak o harçla bir arada tutmak, birbirine yardım etmesini sağlamak mümkündür. Tıpkı, bayram namazında yan yana saf tutanlar gibi, Cumhuriyet Bayramında yan yana geçit törenini izleyenler birlik ve beraberliğin, kardeşliğin hazzına varmaz mı?
 
Bütün Yurt ta Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını iptal ettireceğinize, Van’a gidip bayramı orada kutlasaydınız daha iyi olmaz mıydı? Bayram kutlamaları ile yılbaşı kutlamalarını birbirine karıştıran zihniyetin iptal ettiği Cumhuriyet Bayramını bugün daha bir coşkuyla kutlamamız gerektiğini düşünüyor, hepinizin bayramını kutluyorum.
        
         Enver DEMİR
        
         Türk Eğitim-Sen İst.9 Nolu Şube Başkanı





Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER