Milli Eğitim Bakanının Açıklamaları Sevindirici

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk ‘ un bugün yapmış olduğu basın açıklamasını önemli ve değerli buluyoruz. 

Milli Eğitim Bakanının Açıklamaları Sevindirici

Bakan değil, gören olacağım demesi; sınavlar için “oyunun ortasında kural değişmeyecek” demesi; her zaman karşı çıktığımız, veli ve öğrencinin öğretmene not vermeyi öngördüğü performans değerlendirme sistemi için “işlevsel değil uygulanmayacak” demesi eğitimcileri memnun etmiştir.

Hastasından ayrı olan sözleşmeli öğretmenler için sağlık özrü geleceğini belirtmesi; adaleti şiar edineceğiz, 3 senelik yol haritamızı açıklayacağız demesi bakanlıkta bazı anlayışların değiştiğinin göstergesidir.

Sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması ve tüm öğretmenlerimizin kadrolu olarak çalışması; çalışma zorluğu olan bölgelere teşvik verilmesi ve adil bir yer değiştirme sisteminin getirilmesi; öğretmen atamalarının KPSS puan üstünlüğüne göre Kadrolu olarak yapılması; görevde yükselmelerde BİR SENdika kriteri yerine Liyakat'in esas alınması çözüm bekleyen sorunların başında yer almaktadır.

Eğitimimizin ve eğitimcilerimizin sorunlarının çok olduğunu ve bir çırpıda çözülemeyeceğini bilmekteyiz.

Anadolu Eğitim Sendikası olarak sayın bakanın bu yaklaşımını destekliyor, diğer sorunlarımızın çözümü için de iş birliği yapacağımızı ve takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

Mehmet Alper Öğretici
Genel Başkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER