Milli Eğitim Müdürü Okul Müdüründen ne istedi?

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu’nun www.kamudan.com ‘a özel yaptığı açıklamalar İstanbul eğitim camiasında çok tartışılacak türden.

Milli Eğitim Müdürü Okul Müdüründen ne istedi?

2010 yılında sınava dayalı olarak yapılan müdürlük ataması sonucu üyemiz Sebahattin BELEK Beykoz Anadolu Lisesi Müdürü olarak göreve başlamıştır.

Müdürlük sınavındaki soru iptali sonucu puanı 1 puan artarak 74 olmuş ve Üsküdar Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi’ne atanma hakkı doğmuştur.Bu durum karşısında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuru yaparak bir üst tercihi olan bu okula atamasının yapılarak,mağduriyetinin giderilmesi talebinde bulunmuştur.

İl MEM den gelen cevabi yazıda ise işlemin ileri bir tarihte yapılacağı belirtilmiştir..Bir kaç gün önce ise Sebahattin BELEK, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer YILDIZ tarafından makamına çağrılarak bu talebinden vazgeçmesi konusunda uyarılmıştır.

Boş okullardan herhangi birine verebileceklerini fakat sırayı bozmayacaklarını ifade eden Muammer YILDIZ ,ayrıca “Ben bu genelgeye uymak zorunda değilim” diyerek üyemizi zorlamıştır.

Üyemiz ise sadece hakkını istediğini ve bu hakkından hiçbir şart altında vazgeçmeyeceğini ve hukuki girişimlerde bulunacağını ifade etmiştir.İstanbul ilinde puanı artarak bu talepte bulunan tek kişi üyemiz Sebahattin BELEK’tir.

MEM in dediği gibi karmaşanın olması söz konusu değildir.İstanbul ilinde sadece 3 kişinin yeri değişecektir.

Muammer YILDIZ’ın tutumunun nedeni ise bu işten Eğitim Bir Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Erol ERMİŞ’in etkilenecek olmasıdır.Şöyle ki ; Sebahattin BELEK bir üst tercihi olan Üsküdar Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi’ne atandığı vakit,bu okulun şu anki Müdürü Ufuk DENİZLER’in Ümraniye Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi’ne atanması gerekecektir.Ümraniye Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi Müdürü olan Eğitim Bir Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Erol ERMİŞ’te Beykoz Anadolu Lisesi’ne atanacaktır.

Şube Başkanının yerinin değişmemesi ve merkez okulda kalabilmesi için diğer iki müdüre baskı yapılıp başka okullara yönlendirilmeye çalışılmaktadır.

Üyemizden ret cevabı alan Muammer YILDIZ,Ahmet Keleşoğlu And. Lisesi Ufuk DENİZLER’i de makamına çağırıp bu sefer onu caydırmaya çalışmış ve ondan da ret cevabı almıştır.


Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğu adil ve tarafsız olmayı gerektirir. O makam iktdira yakın sendikanın haklarını savunmak için değil eğitim camiasına hizmet için vardır.

Milli Eğitim Müdürüne siyasi iktidarların geçici bürokrasinin kalıcı olduğunu bir kez daha hatırlatıyor ve bu yanlıştan dönülerek derhal gerekli değişikliklerin yapılmasını bekliyoruz.

TÜRK Eğitim Sen bu adaletsizliğin peşini bırakmayacak ve üyesinin kazanılmış haklarını her platformda sonu kadar savunacaktır.

 

Ali İhsan Hasanpaşaoğlu

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı



 



Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
karadeniz
karadeniz - 13 yıl Önce

Muammer YILDIZ işi iyice abartmış desenize.Unutmasın ki " Adalet bir gün herkese lazım olacak "

deniz fettahoğlu
deniz fettahoğlu - 13 yıl Önce

sirkele ali ihsan hocam düşecekler,sakın susmayın,sakın ha haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytanlardan olmayın

Misafir
Misafir - 13 yıl Önce

Adalet herkes için geçerli.Fikir ayrılğı güdenlerin cezasını ALLAH öbür dünyada verecektir.

Elif Sarı
Elif Sarı - 13 yıl Önce

Sebahattin Belek'ler her zaman kazanır.Böyle kirli bir dünyada bu denli akılcı ve adil olmayı gerektirecek kadar duyarlı olabilmek herkesin harcı değildir.Doğruluğun peşinde samimiyetle duranları tebrik ederim.İşte benim öğretmenim.

-
- - 13 yıl Önce

Komik

MAHONİ
MAHONİ - 13 yıl Önce

EN SON HAKLI OLANLAR KAZANIR

asla
asla - 13 yıl Önce

bende türk eğitim sen üyesiyim.bu haber okuduğum gibi ise;bu olayın sonuna kadar üzerine gidin.zaten gideceğinizden de eminim.ben başka ilden yazmama rağmen bu haksızlık karşısında deli olmamak elde değil.buda yetmez.istanbul gibi bir ilimizin meb müdürü böyle olamaz.keswinlikle istifa etmeli ettirilmelidir.en alttan en üste kadar kim bir haksızlık yapıyorsa allah onun belasını versin.türkiyenin eğitimi böyle şerefsizlerin eline bırakılamaz.

SIRADAKİ HABER