MİLLİ EĞİTİMİ ÇETELER Mİ YÖNETİYOR ?

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa AKKAŞ:`MİLLİ EĞİTİMİ ÇETELER Mİ YÖNETİYOR?`

MİLLİ EĞİTİMİ ÇETELER Mİ YÖNETİYOR ?

Türk Eğitim-Sen Yozgat Şube Başkanlığı, 23 Kasım 2014 Pazar günü, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlediği programda işyeri temsilcileri ve üyelerini bir araya getirdi. Yoğun bir katılımın gözlendiği programa, Genel Sekreter Musa AKKAŞve Genel Teşkilatlandırma SekreteriTalip GEYLAN da iştirak ettiler.

Programda Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak’ın açış konuşmasından sonra Genel Sekreter Musa Akkaş da katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Genel Sekreter Musa Akkaş, hem öğretmenlerimizin hem de kamu çalışanlarını genel problemlerine değindiği konuşmasına katılımcıların Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı. Türk Eğitim-Sen üyelerinin yaşanan bu dönemde ciddi ve takdir edilesi bir duruş ortaya koyduklarını söyleyen Akkaş, “Ahlaksızlığın, adam kayırmacılığın, hak gaspının cüretkarca yaşandığı bu süreçte; tehditlere ve ahlaksız tekliflere karşı onurluca bir duruş ortaya koyan bütün üyelerimizi yürekten kutluyorum. Kamu sendikacılığının tarihinde altın sayfalarda yerinizi alıyorsunuz. Bu dönemde sendikacılık yapmak, sivil toplumun sesi olmak her babayiğidin harcı değildir ve kesinlikle takdir edilmesi gereken bir tutumdur.” dedi.

Akkaş, her Öğretmenler Günü’nde Hükümet erkanının hamaset dolu nutuklar attığını fakat daha sonra aynı duyarsız tavırlarını devam ettirdiğini belirterek, “Öğretmenlerimiz artık bu kandırmacalara itimat etmiyor. Siz bir yandan öğretmenleri tahkir edecek, toplum nezdinde itibarını rencide edeceksiniz; diğer yandan sözde duygusal konuşmalarla günü geçiştireceksiniz. Öğretmenlerimizin algısına hakaret etmeyin artık. Dönemin Başbakanı şimdinin Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın ‘Öğretmenler 15 saat çalışıyor, diğer memurlar 40 saat çalışıyor. Öğretmenler 3 ay tatil yapıyor, memurlar 20 gün izin kullanıyor. Fakat öğretmenler daha fazla maaş alıyor…’ sözlerini unutmadık. Bıçak gibi sırtımızda acısını hissediyoruz hala. Siz böylesine garip bir tutumla öğretmene hakaret ederseniz, diğer taraftan da öğrenci ve veliler tarafından öğretmene fiili saldırı olur, şiddet olur, darp olur. Dolayısıyla bu noktada öncelikli olarak toplumu idare edenlerin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerekir. Diliyorum, önümüzdeki zamanlarda yaşanan problemlerin çözümüne yönelik gelişmelere şahit oluruz. Unutulmasın ki, öğretmene saygı, aynı zamanda geleceğimize yatırım yapmaktır.” dedi.

Son dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşananlara da değinen Akkaş, özellikle yönetici atamalarında tarihte hiç görülmemiş bir tasfiyenin ve torpilin yaşandığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanı ve Müsteşarı kamuoyu önünde verdikleri sözlerini yemişler ve bu nedenle de itibar kaybına uğramışlardır. Tüm ülke genelinde mülakat ve değerlendirme süreçlerinde şahit olunan fotoğraflar göstermektedir ki, Milli Eğitim teşkilatları çetelerin kontrolündedir! Her türlü entrika, hukuksuzluk ve yandaş kayırmacılık tüm ülke genelinde eğitimde kol gezmektedir. Hiç kimse sorumluluktan kaçamaz. En başta da koskoca eğitim camiasını çetelerin inisiyatifine terk eden Milli Eğitim Bakanı ve Müsteşarı yaşanan bu rezilliğin baş sorumlularıdır.

Kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal problemlerinde de değinen Musa Akkaş 6 Aralık’ta Ankara’da yapılacak yürüyüş ve miting konusunda da bilgi vererek şunları söyledi: “6 Aralık’ta, enflasyon karşısında eriyen maaşlarımıza ek zam talebinde bulunacağız. Ekonomik ve sosyal problemlerimizi haykıracağız. Kamu hayatındaki yandaş kayırmacılığına ve hak gasplarına isyan edeceğiz. Bütün kamu çalışanlarını haklarına ve geleceklerine sahip çıkmaya, Ankara’dan ses vermeye davet ediyorum.”

Program, aralarında üyelerimizin de bulunduğu ses ve saz sanatçılarının eğlenceli sunumlarıyla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER