MİTİNGE ÇAĞRI

Alevi örgütleriyle Eğitim-Sen’den mitinge çağrı

MİTİNGE ÇAĞRI
 

Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan basın toplantısına Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yöneticileri katıldı. Toplantıda Şubat ayında İstanbul’da yapılacak olan laik ve anadilde eğitim mitingine çağrı yapılırken “Zorunlu din dersi kaldırılsın” talebi dile getirildi.

Basın toplantısında konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Türkiye’de eğitimin ve toplumsal yaşamın siyasi iktidar eliyle dini kurallara göre biçimlendirilmesini eleştirdi. Karacak, “Siyasi iktidarın, eğitime ve toplumsal yaşamı dini kurallara göre biçimlendirme, ‘tek din, tek mezhep’ dayatması ile farklı inanç ve kimlikleri yok sayma politikaları hızla artmaktadır” diye konuştu. Hükümetin “Dindar nesil yetiştirme” ve “Muhafazakar yaşam tarzı” dayatmalarına tepki gösteren Karaca, iktidarın tekçi anlayış üzerinden toplumu karşı karşıya getirme çalışmalarına sessiz kalmayacaklarını dile getirdi.

Karaca, emek ve demokrasi güçlerinin yıllardır adım adım hayata geçirilen parti-devlet bütünleşmesi çalışmalarının farkında olduklarını belirterek, bununla her alanda mücadele etmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Ayrımcılığa maruz kalan, çocuklarının geleceğinden endişe duyan her kesimi, tüm emek ve demokrasi güçlerini Şubat ayında İstanbul’da yapacakları mitinge katılamaya davet eden Karaca, mitinge ilişkin detayların ve tarihinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını bildirdi. sendika.org

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER