MÜCADELEMİZ SONUÇ VERDİ, 4/B'LİLER KADROYA GEÇİRİLDİ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili yaptığı açıklamadır.

MÜCADELEMİZ SONUÇ VERDİ, 4/B'LİLER KADROYA GEÇİRİLDİ
MÜCADELEMİZ SONUÇ VERDİ, 4/B’LİLER KADROYA GEÇİRİLDİ
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen bugüne kadar sözleşmelilerin kadroya alınması için yoğun mücadele vermiş, sözleşmeli personel istihdamının kölelik uygulaması olduğunu her platformda dile getirmişti.

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak; sözleşmelilerin kadroya alınması için sayısız miting ve eylem yaptık.

 

13 Mart 2010 ve 16 Nisan 2011 tarihlerinde düzenlediğimiz mitinglerde sözleşmelilere verilen kadro sözünü hatırlattık. 25 Kasım 2009 tarihinde yaptığımız iş bırakma eyleminde sözleşmeli personelin kadroya alınmamasını protesto ettik.

 

Sözleşmeli öğretmenlere verilen ancak bir türlü tutulmayan sözün 502. gününde yani 8 Kasım 2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı önünde siyah bir yaş pasta keserek, hükümeti ve Bakan Nimet Çubukçu’yu protesto ettik.

 
Sözleşmeli personelin her zaman yanında olduk, onların feryadını hükümete duyurduk, hak arama mücadelelerine destek olduk.

 

Sözleşmeli personel istihdamının yanlışlıklarını basın açıklamalarıyla, basın toplantılarıyla sürekli gündeme taşıdık, sözleşmelileri ‘ha bugün, ha yarın’ diyerek oyalayanların maskelerini düşürdük.

 
18. Milli Eğitim Şurasında, tüm eğitim çalışanlarının ve öğretmenlerin kademeli olarak sözleşmeli statüye geçirilmesi şeklinde alınmak istenen karara en sert tepkiyi yine biz gösterdik ve bu ihanet kararının alınmasını engelledik.

 
Sözleşmeli personelin hakları için sayısız dava açtık ve kazandık. 4/C kısmi zamanlı sözleşmeli öğreticilik uygulamasını iptal ettirdik, 4/C’li öğretmenlerin 4/B’li olarak istihdam edilmesini sağladık.

 

Görüldüğü üzere Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalar, sözleşmeli personelin kadroya alınması noktasında ciddi gayretler ortaya koymuştur. Etkin sendikacılık yapan Konfederasyonumuz bugün yaptığı çalışmaların, verdiği mücadelelerin meyvesini toplamaktadır. Çünkü sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin düzenleme sonunda Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu sevindirici bir gelişmedir. Sözleşmeli personel derin bir nefes almıştır ve artık geleceğe daha güvenle, umutla bakmaktadır. Ancak bundan sonraki süreç ile ilgili ciddi endişelerimiz bulunmaktadır.
 

4/B’Lİ İSTİHDAM MODELİNE SON VERİLMELİDİR
Hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Başbakan’ın sözleşmeli personelin kadroya alınacağına ilişkin açıklamasının ardından Temmuz ayında 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağını belirtmişti. Bir yanda sözleşmeliler kadroya alınırken, diğer yanda Bakan Çubukçu’nun sözleşmeli öğretmen istihdam edileceğini açıklaması büyük bir çelişkidir. Bu durum "Bakan Çubukçu ile Başbakan ya da kabinenin diğer bakanları arasında koordinasyon bulunmamakta mıdır?" sorusunu akıllara getirmektedir. Herkesin bilmesi gerekir ki; bundan sonraki süreçte sözleşmeli personel istihdam edilmesi hukuka aykırı olacaktır. Çünkü iktidar, sözleşmeli personeli kadroya alarak, sözleşmeliliğin hukuka uygun olmadığını kabul etmiştir.

 
Bizim bu noktada talebimiz, 4/B’li sözleşmeli personel uygulamasının tamamen tarihe gömülmesidir. Sözleşmeli istihdam modeline hemen son verilmeli, bundan sonraki tüm alımlar kadrolu olarak yapılmalıdır. Şayet sözleşmeli personel alımı devam ederse, her türlü eylemi meşru göreceğimizden kimse kuşku duymamalıdır.
 

4/C’LİLER DE KADROYA GEÇİRİLMELİDİR
Öte yandan hükümet 4/B’lileri kadroya alırken, 4/C’lileri unutmuştur. Kamuda istihdam edilen 45 bin 4/C’li personel bulunmaktadır. Seçimlerden önce 4/C’liler de kadroya alınmalıdır ve insanlık ayıbı olan 4/C’li istihdam modeline son verilmelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak; 4/C uygulamasını icat eden hükümetin yaptığı yanlıştan dönmesini istiyor, 4/C’liler ve onların ailelerine müjde vermesini bekliyoruz.
 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ayşe
ayşe - 13 yıl Önce

Hani sözleşmelilerin hepsi geçecekti kadroya?sadece 4/b yimi kapsıyor bu durum?

Ferdi uslu
Ferdi uslu - 13 yıl Önce

Arkadaslar burada vermis oldugunuz mucadeleye saygi duyarak sozlesmeli calisan herkezi kapsamasi yonunde daha etkin bir mucadeleye tum 4c ve 4b li calisanlarin katki gostermesinin herkezin yararina olacagini dusunuyorum.bu ulkede sozlesmeli calisan sadece ogretmenler degil sanatcilar,saglik personeli,kamu gorevlileri vs. Bulunmaktadir.calismalarin sadece ogretmenleri degil sozlesmeli calisan tum personeli kapsamasi herkezin yararina olacaktir.emeginize saglik...

SIRADAKİ HABER