Müdür Yardımcılarının SBS Mağduriyetine Tepki...

Seviye Belirleme Sınav süresinde Müdür Yardımcılarının okullarında görevlendirilmesine Eğitim Bir Sen den Tepki. Konu ile İlgili Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube Sekreteri Melih Durmaz’ın Açıklaması…

Müdür Yardımcılarının SBS Mağduriyetine Tepki...
Milli Eğitim Bakanlığı 04 Haziran 2011 Cumartesi günü 8. Sınıf, 05 Haziran 2011 Pazar günü 7. Sınıfların Seviye Belirleme Sınavını gerçekleştirecektir. Söz konusu sınavlarda birçok öğretmen ve idarecimiz salon başkanı ve gözetmen olarak görevli bulunmaktadır. Ancak birçok İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tüm kurumlara gönderdiği yazı ile sınav yapılmayan okullardaki sınav başvurularına bakan müdür yardımcılarının sınav sürecince okulu açık tutmalarını ve kendi kurumlarında bulunmalarını emretti.
Sayın yetkililer emriniz başım gözüm üstüne de… Ancak sizler şu sorulara cevap vermek zorundasınız.
Sınavlarda görevli arkadaşlarımız ne yapacak, sınav görevlerini bırakmak zorunda mı kalacak?
Cumartesi ve Pazar günü sınav olmayan kurumlarda bekleyen müdür yardımcısı arkadaşlarımıza herhangi bir ücret tahakkuk edilecek mi?
Elbette ki bu sorulara verilecek cevap ortadadır. Okullarında beklemek zorunda kalan müdür yardımcılarımız sınav görevlerinden vazgeçmek zorunda kalacak ve kendilerine herhangi bir ücret tahakkuk edilmeyecektir.
Kısaca Vurun Abalıya Anlayışı
Vurun beyler vurun bol bol abalıya vurun… Sizler sadece emretmeyi bilirsiniz… Hak Hukuk sizin neyinize… Siz ancak ağızlara bir parmak bal çalar, kan kusturursunuz… Hele de bir makam verildi mi… Emredin durun…
Hani sizin bir Ek ders Taslağınız vardı. Ses soluk yok. Hadi yine bir parmak balı çaldınız.
Müdür ve Müdür Yardımcısı arkadaşlarımızın her geçen gün iş yükleri artmaktadır. Ancak ücret noktasında bir artışları olmamaktadır. Kurumlara gönderilen sınav yazısı ile de yaşanan haksızlık iyice sabırları taşırmıştır. Her sınav döneminde ve okulların açılmasından önceki cumartesi –Pazar günleri idarecilerimiz zorunlu olarak okullara çağrılmaktadır. Fakat kendilerine herhangi bir ücret verilmemektedir. Mesai saati dışında kurumlarında bekletilmektedirler.
Devlet Memurları Kanununa göre haftalık çalışma süresi 40 saattir. Ancak verilen bu emir ile çalışma süresi 40 saati aşmakta ve herhangi bir ücret tahakkuk edilmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri yapılan bu haksızlığa bir an önce dur demeli ve mesai saati dışındaki bu çalışmanın karşılığında ki ücreti ödemelidir. 04 Haziran 2011 Cumartesi günü 8. Sınıf, 05 Haziran 2011 Pazar günü 7. Sınıfların Seviye Belirleme Sınav süresince kurumlarında çalışan müdür yardımcısı arkadaşlarımıza herhangi bir ücret ödenmemesi halinde yasal yollara başvuracağımızı belirtmek isteriz.
Sayın yetkililer mağduriyetimizi dile getirdik. Sizlere sesleniyoruz ve “Hakkımızı verin” diyoruz. Aksi takdirde mağdur olan arkadaşlarımızın haklarını mahkeme süreci ile ”Söke söke alır” Eğitim Bir Sen olarak haklarını sonuna kadar savunuruz…



 
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER