Mülakat Olduğu Sürece Yönetici Atamada EKYS ‘nin Önemi Olmayacaktır

Anadolu Eğitim Sendikası Başkanı Mehmet Alper Öğretici Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atamada mülakatın tamamen kaldırılması yönünde açıklama yaptı. 

Mülakat Olduğu Sürece Yönetici Atamada EKYS ‘nin Önemi Olmayacaktır

Mülakat % 20 de olsa kaldığı sürece EKYS ‘nin bir önemi olmayacağı vurgulandı.

Millî Eğitim Bakanlığı 2019 yılı Eğitim Kurumlarına yönetici seçme sınavı duyurusunu dün yayımladı. 2019 MEB-EKYS, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. 

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici yönetici atama sınavı sonrası MÜLAKAT uygulamasının yanlışlığını bir kez daha ortaya koydu.

MÜLAKAT VARSA LİYAKAT EKSİK KALIR

Milli Eğitim Bakanlığı ile ÖSYM arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yazılı sınavı MEB yapmayacak. ÖSYM’nin yapacağı EKYS sonrasında MEB, mülakat sınavı yapacak. 

Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler için yazılı sınav oranını % 80’e çıkarılıp mülakat oranının %20’ye düşürülmesinin atamada LİYAKAT’i artırmayacak bilakis eksiklik devam edecektir.

EKYS’DEN 100 ALAN ADAY MÜLAKATTA ELENEBİLECEK

% 20 mülakatın devam etmesi haksızlıkları önlemeyecek. Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici aday yazılı sınavdan 100 alsa bile 60 puan barajının altında bırakıldığı taktirde tercih dahi yapamayacağını bir kez daha vurguladı.

Genel Başkan Öğreticinin sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekildedir: Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumlarına yönetici seçme sınav duyurusunu yayımladı. Her zaman okul yöneticilerinin sınavla alınmasından yana olduk. 

‏Ancak yönetmelikteki %20 mülakat ve özellikle mülakattaki 60 puan barajı olduğu müddetçe yapılacak sınavın çok önemi olmayacaktır.

Sınava görev süresi dolan yöneticiler de girmeli; görev süresi dolanların yerleri de münhal olarak belirlenmeli ve sınav için alınması düşünülen 180 TL ücret kaldırılmalıdır.

Anadolu Eğitim Sendikası

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER