MÜLAKAT SONUCU GELEN İDARECİLER NÖBET EYLEMİNİ NİÇİN DESTEKLEMELİDİR?

MÜLAKAT SONUCU GELEN İDARECİLER NÖBET EYLEMİNİ NİÇİN DESTEKLEMELİDİR?
Mülâkat ne yazık ki ülkemizin gerçeklerinden biri oldu. Devletin ve özel sektörün tüm organlarına kanser gibi yayılıyor. 10 Haziran 2014 tarihli Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği neticesinde eğitim kurumlarında büyük kıyım yaşandı, okullarımıza mülâkatla okul müdürleri görevlendirildi. Yönetmeliğin 10. maddesinin 9. fıkrası gereği okul müdürlerinin inhâsıyla kurumlarda müdür yardımcıları göreve başladı.
 
(Bu süreç tamamen okul müdürlerinin bağımsız iradeleri doğrultusunda gerçekleşmiştir. Mülâkatla görevlendirilen okul müdürlerinin yalancısıyım.) Neyse konumuza dönelim:
 
2013-2014 eğitim ve öğretim yılı sonu itibarıyla görevleri sona eren yaklaşık 7000 okul müdürü yerine mülâkatla 7000 müdür görevlendirmesi yapıldı. Bu 7000 müdür okullarına ortalama üçer müdür yardımcısı aldılar. Yani toplamda 21.000 müdür yardımcısı son 2 ayda görevlendirilmiş oldu. Okul müdürleri nöbet tutmuyor, onların nöbet tutma sorunları yok. Ancak müdür yardımcıları sürekli nöbet tutuyorlar.
 
Bu haber dosyamızda mülâkat sonucu gelen idarecilerin nöbet eylemini niçin desteklemeleri gerektiğini açıklayacağız:
 
Sevgili müdür yardımcısı arkadaşım;
 
-Okulundaki rehber öğretmen, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği veya Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliklerinden doğan hakkı sebebiyle nöbet tutmaz.
 
-Kurumunda norm kadro açığı yoksa ya da öğretmen arkadaşların norm açığı olmayan bir eğitim bölgesine tayin isteyip gitmişse bırak her haftayı ayda bir nöbet tutar.
 
-Ana sınıfı ve özel eğitim öğretmenleri mevzuat gereği nöbet tutmaz.
 
-Doğum yapacak öğretmen arkadaşımız doğumundan 3 ay önceden itibaren 1 sene sonrasına kadar nöbetçilik yapmaz.
 
-20 yılını deviren bayan, 25 yılını deviren erkek öğretmenler için nöbet serbestisi var.
 
-Uygulama sınıflarında 2’ den fazla öğretmen varsa bölüm şefi nöbet tutmaz.
 
-Birden fazla okulda görev yapan öğretmen ya aylığı aldığı okulda ya da bu okulda ders yoksa en çok ders okuttuğu okulda nöbet tutar, ders okuttuğu diğer okullarda nöbet tutmaz.
 
-Öğretmen arkadaşlarımız çeşitli hastalıklardan dolayı özel durumlarını sağlık raporuyla belgeleyip nöbet tutmayabilirler.
 
Madde madde durumlarını saydığım öğretmen arkadaşlarımız için nöbet ilk etapta maddî anlamda bir artı olmayabilir ama sen müdür yardımcısı pozisyonunda görevlendirildiğin sürece nöbet tutacaksın. Yani nöbet eylemi neticesinde elde edilecek ek-ders, senin için büyük bir maddî kazanç olacak. O yüzden sevgili müdür yardımcısı arkadaşım, gel bu eylemi sabote etme, eyleme sen de katıl, çocuklarına ileride böbürlene böbürlene anlatırsın!
 
 
Yücel ÖNDER
Türk Eğitim-Sen
Esenler İlçe Başkanı
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
sel
sel - 9 yıl Önce

on numara beş yıldız..

SIRADAKİ HABER