MURSİ'YE PRİZREN DEN ÖZGÜRLÜK DESTEĞİ

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kosova'dan Mursi'ye Destek Oldu

MURSİ'YE PRİZREN DEN ÖZGÜRLÜK DESTEĞİ
31. Başkanlar Kurulu Toplantısı için Balkanlara giden Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen’in 150 kişilik heyeti Kosova’nın tarihi şehri Prizren’den Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek verdi.
 
Tarihi Akdere Taş Köprüsü üzerinde toplanan Memur-Senliler, ellerinde “FreeMorsi” pankartlarıyla, darbeci Sisi’yi protesto edilip, Mursi’ye özgürlük istedi.
 
HALKIN İRADESİ DARBECİLERİN İHTİRASINA MAHKUM EDİLEMEZ
Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Mursi’ye destek eyleminde yaptığı açıklamada, “Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen ailesi olarak sevgimiz de tepkimiz de sınır tanımaz. Şu an Balkanlardayız. Bugün buradan ses vererek kesinlikle idamların karşısında olduğumuzu, Mursi’nin Cumhurbaşkanlığının yeniden tanınmasını ve hakkının verilmesini istiyoruz. Halkın iradesi darbecilerin ihtirasına mahkum edilemez” dedi.
 
MAZLUMLARIN YANINDAYIZ
Mısır’daki mazlumların ve mağdurların yanında oldukları mesajını veren Ali Yalçın, “Onları şiddete çekmeye çalışan, darbecilerin oyunlarını bozan ve izzetli bir şekilde duran oradaki insanların iradelerine saygı duyulması gerekir. Asla darbeciler yapmak istediklerinde başarılı olmayacaklar. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Eninde sonunda darbeciler kaybedecektir. Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen olarak Mısıra selam gönderiyoruz” dedi. Osmanlı mirası şehirde, Mimar Sinan Cami’nin gölgesinde yapılan eylemde Mursi’ye destek sloganları atan gruba, Kosovalılar da büyük ilgi gösterdi.
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER