NOBEL SENDİKA ÖDÜLÜ

NOBEL SENDİKA ÖDÜLÜ
Rotasyonun, torba yasaların ayyuka çıktığı şu günlerde Nobel Efendi yaşasaydı ve Nobel sendika ödülü olsaydı acaba ödülü kime verirdi, diye hiç düşündünüz mü? Birkaç gündür bu soruya cevap arıyorum. Neticede ülkemizde 27 memur, 9 işçi sendikası var. Tüm iş kollarındaki genel başkanları, şube başkanlarını, ilçe temsilcilerini düşünürsek aday sayısı hayli bir artacak ki seçim yapmak da zor olur. Alfred Nobel; vefat edeli olmuş 118 sene, Türkiye şartlarını da bilmez, kendisine biraz yardımcı olalım:
 
İlk önce ölçütleri belirleyelim:
 
1-)Tek ödül vereceğiz ve bu ödülü bir sendikanın genel başkanına verelim.
 
2-)Diğer ölçüt bu adam öyle etliye sütlüye çok karışan biri olmasın. Eskilerin akil, yenilerin akıllı dediği türden bir adam olsun.
 
3-)Her denilene itiraz etmesin, hemen kabûl etsin, dikbaşlı olmasın, uyumlu kişiliği olsun. Barışsever ve hümanist olsun, gerekirse teröristi bile övebilsin. O da insan ya hu, diyebilsin.
 
4-)Sokakları, meydanları sevmesin, azıcık burjuva takılsın. Öyle var yere yok yere basın açıklaması yapıp basını, eylem yapıp işvereni rahatsız etmesin, uysal olsun. Mevsimleri, iklimleri iyi bilsin; köyün delisi gibi zemheride sokaklara inmesin.
 
Bu kadar ölçüt yeter, şimdi de adaylarımıza bakalım: Hımm, düşünüyorum düşünüyorum da yok canım, Türkiye’ de bu kadar yalaka sendika başkanı yok. Nobel, al sen ödülü başına çal!
 
 
Yücel ÖNDER
Türk Eğitim-Sen
Esenler İlçe Başkanı
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER