NÖBET EYLEMİNİ MEB'E ŞİKAYET EDEN SENDİKA

Eğitim-iş Geçen yıldan bu yana aralıklarla sürdürdüğü Nöbet Eylemi ile Nöbet görevinin norma sayılması ve ücretlendirilmesini istiyor

NÖBET EYLEMİNİ MEB'E ŞİKAYET EDEN SENDİKA
Son derece haklı olan bu isteme diğer sendikalar da zaman içerisinde destek verdiler. Ancak gelin görün ki Eğiitm-Sen Genel Sekreteri Sakine ESEN imzalı MEB'e gönderilen yazı da aynen şunlar yazıyor.

"Sendikamız, okuldaki nöbet görevini eğitim-öğretimin bir parçası olarak görmektedir. Ancak bir süredir , bazı okullarda nöbet tutmak istemeyen öğretmenler nöbet listesinden çıkarılarak , onların yerine diğer öğretmenlere fazladan nöbet tutturulmaktadır. Bu da kendisine daha fazla nöbet görevi yüklenen öğretmenler açısından yıpratıcı bir durum olmakla birlikte, okulda da iş barışını bozmaktadır."

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğiitm-Sen) nöbet eylemine destek vermek yerine, Eğiitm-iş'i MEB'e şikayet etmekle, nöbet sorunun çözüleceğine mi inanıyor acaba?

İlkeli ve dik duruşuyla 19. Milli Eğitim Şurası'nın aykırı sesi olan Eğitim-iş; Genel Eğitim Sekreteri Önder Yılmaz aracılığıyla Eğitim-Sen'in kara propagandalarını kamuoyuyla paylaşmış ve bu sendikanın saldırılarının temel nedeninin, Şura'da Eğitim-İş'in gölgesinde kalmış olmalarıdır diye belirtmişti. Ayrıca bu sendikanın "Anadilde Eğitim"le ilgili kamuoyuyla daha önce paylaştığı önerisini neden gündeme getirmeyip sus pus kaldığını da yazmıştı.

Yılmaz yazısının devamında;

"İmralı görüşmelerinin paydaşı, Akil adamlığın aktörü ve sözde barış sürecinin destekçisi bir sendika hem de yıllardır savunduğu "Anadilde Eğitim" talebini Şura'ya getirememiştir. Hem de bu talebi getireceklerini günler öncesinde ilan etmiş olmalarına rağmen... Terör örgütüyle uzlaşan siyasal iktidarın sendikal ortamdaki resmini yansıtan sendikanın iktidara karşı gıkı çıkmamaktadır..." diye bitirmişti.

Acaba bu sendikanın karşı bir hamlesi olabilir mi bu davranış? Öyle bile olsa bile eğitim emekçileri tarafından ciddi bir şekilde sahiplenilmiş nöbet eylemine destek her geçen gün büyürken ve her geçen gün bu eyleme katılan öğretmenler cezalandırılırken sesini çıkarmayan Eğitim-Sen çözümü bakanlıktan mı bekliyor.

Yakın zamanda hepimizin tanık olduğu Eğitim-Sen'in başlattığı sivil itaatsizlik eylemlerinin ardından Eğitim bir-sen sendikası kamuya türbanı sokabilmek için yine aynı ismi kullanarak süresiz eylem başlatmıştır. Her nasılsa kurum amirleri bu eylem ile ilgili cezai bir işlem yapmazken Eğitim-iş'in son derece makul ve mantıklı kazanım elde etmek için yaptığı eyleme katılanları cezalandırma yoluna gitmesini anlamak da hiç zorlanmıyoruz.

Tekirdağ'da Nöbet Eylemine katılan 18 öğretmene ceza veren amirler acaba vicdanlarıyla barışık mıdır? Eğitim-iş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin EREN facebook hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydediyor

NE NÖBET EYLEMİYMİŞ BU!

Tekirdağ'da toplam 18 kişi nöbet eylemi sonucu çeşitli cezalar aldı. AKP ile uğraştığımız yetmiyor, bir de EĞİTİM -SEN ile uğraşıyoruz. Yazık bu kuruma. Bakın en son bakanlığa yazılan yazıda ne diyorlar? Eğitimsen dün Genel Sekreter Sakine Esen Yılmaz imzasıyla Nöbet göreviyle ilgili bakanlığa görüşlerini içeren bir yazı yazmış ve yazıda "Ancak bir süredir , bazı okullarda nöbet tutmak istemeyen öğretmenler nöbet listesinden çıkarılarak , onların yerine diğer öğretmenlere fazladan nöbet tutturulmaktadır. Bu da kendisine daha fazla nöbet görevi yüklenen öğretmenler açısından yıpratıcı bir durum olmakla birlikte, okulda da iş barışını bozmaktadır." diyerek Eğitim-İş'in nöbet eylemini bakanlığa şikayet etmiştir.

NÖBET EYLEMİNDE İLK KÜÇÜK ZAFERİMİZ!

Geçen hafta İl disiplin kurulunda görüşülen nöbet eylemiyle ilgili 6 kişinin ceza teklifleri ilk defa oy birliğiyle RED edildi. Şimdi diğer arkadaşların cezalarını iptal ettirmede sıra. İğneyle kuyu kazıyoruz. Göreceksiniz kazanacağız!

Bir tarafta sivil itaatsizlik adı altında ideolojik eylemler yapan bir sendika ve hiç bir işlem yapmayan amirler, bir tarafta sol kesimi temsil ettiğini belirten bir sendika ve tüm bunlara karşı kendi sloganlarıyla Irkçılığa gericiliğe bölücülüğe karşı, Atatürkçü devrimci kimliği ile öne çıkan Eğitim-iş...

Eğitim-iş Tekirdağ Şube Başkanının şu sözleriyle öğretmenlere angarya niteliğinde olan ve ücretlendirilmeyen nöbet eyleminin kazananı Göreceksiniz Kazanacağız diyen eğitimciler olsun.

kamugundemi.com Özel Haber
Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Orhan YILMAZ
Orhan YILMAZ - 9 yıl Önce

Neyi kaşımaya çalışıyorsunuz,anlayabilmiş değilim.Birilerinin nöbete karşı yaptığı eylem karşısında onları nöbetten düşen anlayış diğer öğretmenlere fazladan nöbet yazıyor ve çalışma barışı bozuluyor deniyor,bunu mu kaşıyorusunuz,mankafalılar.Nöbet ,yöneticilerin istediğine verebileceği istediğinden alabileceği bir şey değil ki senden aldım diğerine verdim diyerek kurtulabilen sorumluluk değilki...Nöbet eğitimin bir parçasıdır ve ben de tutmuyorum dediğimde bunu kim tutacak, sorun buradan çözülmeli,soruna buradan yaklaşmalıyız.Söyleyin şimdi Eğitim İş liler nöbete yazılmadığında nöbet işlemi bitmiş mi oluyor? Sizin mücadele anlayışınız sizin görevlerininizin de başkalarına yıkılmasıyla mı sınırlı...Genel sekreterin söylemek istediği kimsenin nöbet tutmak istemediği ve nöbet listesi yazılmadığı zamanda bu nöbeti dışardan gelenler mi tutacak? Eğitim İş'li arkadaşların da bu haberi yapan gibi benden sonra tufan anlayışı içinde olduklarına inanmıyorum.Bu olsa olsa EĞİTİM SEN düşmanlarının sütre gerisinden yaptıkları beyhude atışlardan biridir.Olmadı 200 sola,50 kısalt..Yani başka bir kaşıma operasyonunu başlat...

SIRADAKİ HABER