'NOTER TASDİKLİ REZALETE' BAKAN EL KOYDU!

Türk Eğitim Sen 9 No'lu Şube Başkanı Enver Demir'in belgeleriyle ortaya koyduğu noter tasdikli skandala Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz el koydu. Bakan Yılmaz, soruşturma açılması konusunda talimat verirken, konuyu bizzat takip edeceğini de ifade etti.

'NOTER TASDİKLİ REZALETE' BAKAN EL KOYDU!
 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul'da yaşanan müdür ve müdür yardımcısı mülakatlarında yaşanan  noter tasdikli  torpille ilgili   soruşturma talimatı verdi.

Türk Eğitim Sen 9 No'lu Şube Başkanı Enver Demir'in belgeleriyle ortaya koyduğu noter tasdikli skandal ses getirdi. Kamudan.com'un  Noter tasdikli skandal ve noter tasdikli skandal da varan 2 başlıklı haberlerle duyurduğu  skandala Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz el koydu. Bakan Yılmaz, soruşturma açılması konusunda talimat verirken, konuyu bizzat takip edeceğini de ifade etti
 
SKANDAL NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTI?
 
Milli Eğitim Bakanlığı 3-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında yönetici adaylarıyla sözlü mülakat yaptı. Mülakatlar devam ederken Türk Eğitim Sen 9 No'lu Şube Başkanı Enver Demir'e bir ihbar listesi geldi. Adı geçen listenin Eğitim Bir Sen tarafından hazırlandığı ve yönetici adaylarının alacağı puanların önceden verildiği, bu torpil listesinin de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildiği iddia edildi. İhbar listesi eline ulaşan Enver Demir, 30 Haziran 2017 tarihinde notere giderek torpil listesini tasdik ettirdi.

NOTER TASDİKLİ TORPİL HABERİ İÇİN TIKLAYIN
 
PUANLAR ÖNCEDEN BELİRLENMİŞ
 
Bakanlık tarafından yapılan yönetici mülakat sonuçlarının açıklandığını ve sonuçların kendilerine gelen torpil listesiyle büyük ölçüde aynı olduğunu belirten Demir, "Bize bir ihbar geldi Haziran ayının sonlarında. Diyor ki, “İlçelerin hepsinde hangi adayın kaç puan alması gerektiğini Eğitim Bir Sen listeliyor, bu listeler Milli Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla mülakat komisyonuna iletilecek ve puanlar tanzim edilecek”… Yani puanlar önceden belirlenmiş.
 
RESMİ SONUÇLAR İLE GÖREVLENDİRME LİSTESİ AYNI
 
Biz buna inanmak istemedik. 15 Temmuz darbe girişimi, Yenikapı ruhu, ülkenin bekasıyla ilgili insanların bir araya gelmesi ve hassasiyet gelişmesi anlamında yetkililerin bu tür düzenbazlık içerisine gireceğini düşünmedik. Ancak elimize gelen ihbarı değerlendirerek yönetim kurulu kararıyla 30 Haziran’da notere kararı ve listeyi tasdik ettirdik. Mülakatlar bittikten sonra sonuçlarıyla karşılaştırdık. Aldığımız sonuçlarla, notere onaylattığımız sonuçlar yüzde 99’a yakın uyuştu. Birkaç etkisiz uyuşmazlıklar var, bu bir şey ifade etmiyor. İyi hesaplanmış, dizayn edilmiş, atamalar hesaplanarak puanlanmış ve mülakat komisyonlarında resmilendirilmiş" demişti. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2017, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
egitimci
egitimci - 7 yıl Önce

Ohalden yararlanıp pervasızca kul hakkı yiyenler devlet büyük lerinin devletin milletin bekasiyla ugrasieken aşağılık bir şekilde iltimas torpil rüşvet yiyen bunu da kılıfı na uydurup ehil insanların gözlerinin içine bakarak dalga geçer gibi yapan şahıslar artık kendinize gelin elbet devletimiz bu kötü günleri atlatacak ce tekrar dönüp burokrasiye neler oluyor die bakacak işte o zamana ne kadar aşağılık uygulama lar yaptığınızla ilgli halk milyonlarca şikayet yağdıracak tıpkı fetocu alçaklar gibi önünde sonunda sizde layık olduğunuz cezayı bu dünyada da göreceksiniz bundan şüphem yok neden mo 2010 kpss iyle mikrop fetocu lar soruları çalıp sınavin iptaline sebep oldular ve ben 2010 da hakkım la kazanma ma rağmen sınava tekrar girip 4 ay gece gündüz tekrar stresle çalıştım ve kazandım o dönemde fetocu lar devran sonsuza kadar böyle sürecek gibi benim hak hukukla ilgli yazdığım herseye gülümseyerek bakıyor lardi ve ilahi adalet Rabbim onlara hakkımızı bırakmadı ve bi şekilde hepsinin cezası teker teker veriliyor peki şimdi bu torpil listelerini yapıp sadece bir ilçede ancak yakalabilen aşağılıkların yanına kalır mı sizce?

SIRADAKİ HABER