ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİNE SAHİP ÇIKTI ...

Yenişehir Mahallesi Orhangazi Ortaokulu’nda dün meydana gelen saldırı ile ilgili bu gün Orhangazi Ortaokulu’nda protesto eylemi düzenlendi. Bir öğrencinin velisi tarafından iki müdür yardımcısının darp edilmesi üzerine yüzlerce okul öğrencileri pankartlarla destek verdi.

ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİNE SAHİP ÇIKTI ...

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitm Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un aralarında bulunduğu protesto eyleminde öğrenciler sloganlarla öğretmenlerine sahip çıktılar. 

Eylemde konuşan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Ismail Koncuk da öğrencileri veliler ile birlikte eğiteceklerini belirterek, velilerin öğretmenlerin en önemli yardımcıları olduklarını ifade etti.

Ellerinde ‘Alo 147, öğretmenimi dövdüler’, ‘güvenli okul istiyoruz’, ‘öğretmene kalkan eller kırılsın’ ve ‘şiddete sıfır tolerans’ yazılı dövizler taşıyan öğrenciler topluca okul binası önüne yürüdüler. Öğrencilerin burada bir süre ‘öğretmene kalkan eller kırılsın’ şeklinde slogan atmalarının ardından Türk Eğitim Sendikası Genel Başkanı Ismail Koncuk’ da okulda görevli öğretmenler ile birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Koncuk, açıklamasında öğretmenlik mesleğinin bin bir güçlükle yapılan bir meslek haline geldiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Öğrencilerimizi eğitmek için öğretmenlerimiz, çok ciddi fedakarlıklar yapıyorlar. Biz öğrencilerimizi öğrenci velilerimizle beraber eğiteceğiz. Öğrenci velilerimiz öğretmenlerimizin esasen en önemli yardımcılarıdır. Eğer velilerimiz öğretmenlerimize sahip çıkmazsa, en küçük bir problemde öğretmene fiili saldırıda bulunursa, öğretmenlerimizin öğrenci gözündeki değerini küçültmek için birtakım gayretler içerisinde olursa bunun asıl kaybedeni öğretmenlerden çok öğrencilerimiz olacaktır, evlatlarımız olacaktır.”

Öğretmenle beraber kaybedilen toplumun geleceği ve ülkenin geleceği olacağını söyleyen Koncuk Türkiye’deki tüm velilere ve ülkeyi yönetenlere hitap ettiğini belirterek, “Öğretmenlerin görüntüsünü cüceleştirmeyin, devleştirin. Biz bu milleti öğretmenle bir yerlere taşıyacağız. Huzuru, refahı, gelişmişliği, kalkınmayı eğitim ordusuyla sağlayacağız. ‘Muallimler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk.” dedi.

Türkiye’de öğretmenlere saldırmanın moda haline geldiğini ileri süren Koncuk, öğrencileri sevdiklerini, onları kazanmak için uğraştıklarını belirterek şöyle devam etti: “Öğrenciler ne kadar velilerin kızıysa, oğluysa öğretmenlerimizin de o kadar kızıdır, oğludur. Dün yapılan saldırının bu vesile ile tüm Türkiye’ye, tüm insanlarımıza, öğrenci velilerimize, öğrencilerimize, siyaset adamlarına bir ders olmasını diliyorum. Bir ders çıkartalım ki bir daha böyle acılar, böyle sancılar yaşanmasın. Biz öğrenci velilerimizi eğitimin en önemli parçalarından biri olarak görüyoruz. Biz velilerimizle hasım değiliz, biz bir büyük bütünün birer parçasıyız.”dedi.

özgüristanbul.com

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER