Öğretici: MEB’in Yer Değiştirme Politikası Değişmeli

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, öğretmenlerin yer değiştirmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Öğretici: MEB’in Yer Değiştirme Politikası Değişmeli

Yer değiştirmelerin her gün daha da zorlaştığını ifade eden Öğretici teşvik ve becayiş uygulamasının getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin isteğe bağlı il içi yer değiştirme başvurusunu yayınladı ve başvurular alınmaya başladı.

İllerin yayınladığı boş listelere baktığımızda birçok branşın yer değiştirmesinin mümkün olmadığını görmekteyiz.

Yıllardır tercihte bulunup yer değiştiremeyenler ne yazık ki bu sene de yer değiştiremeyecek. Sistemde ciddi değişiklikler yapılmadığı takdirde her geçen gün daha da zorlaşan yer değiştirmeler tıkanma noktasına gelecektir.

Yer değiştirmeleri mümkün hale getirebilmek için detaylı bir çalışmaya ihtiyaç vardır. Mevcut durumdaki hizmet puanları ve hizmet alanları değişmeli, çalışma güçlüğü çekilen bölgelerdeki öğretmenlere teşvik verilmeli, becayiş uygulaması tekrar hayata geçirilmeli ve adil, öngörülebilir bir yer değiştirme sistemi oluşturulmalıdır. Sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılmasının yolu da zaten yer değiştirme politikasını değiştirmekten geçmektedir.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2019, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER