Öğretici: Memurlarımıza Ek Zam Yapılmalıdır

BASK Genel Sekreteri ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, enflasyon ve memur zamları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Öğretici: Memurlarımıza Ek Zam Yapılmalıdır

Memurların sürekli enflasyon altında kaldığını ifade eden ÖĞRETİCİ ek zam yapılması gerektiğini ifade etti.

Bilindiği gibi 4. Dönem toplu sözleşmeleri gereği tüm kamu görevlileri 2019 yılının ilk altı ayı için %4 zam almış, ikinci altı ayı için de %5 zam alacaklardır.

Bugün açıklanan Nisan ayı enflasyon oranı ile Ocak-Şubat-Mart-Nisan aylarını kapsayan dört aylık enflasyon oranı %3,99 olmuştur. Yani ilk altı ay için aldığımız zam 4 aylık süre içinde erimiş, bitmiş;  bundan sonraki aylarda ise bu farklar cebimizden çıkmaya devam edecektir.

Geçmiş dönemlerde imzalanan toplu sözleşmelere de baktığımızda ne yazık ki kamu çalışanları çoğu zaman enflasyonun altında kalmış, cepten yemiş ve sonrasında enflasyon farkı almıştır. 2014 yılında ise sadece brüt artış gerçekleşmiş, enflasyon farkı dahi alınamamıştır.

Enflasyon farkları altı aylık dönemlerle değil, aylık olarak maaşlara eklenmelidir. Zaten enflasyon oranında artış aslında ‘sıfır zam’ anlamına gelmektedir. Tüm bu nedenlerle memurlarımıza ek zam yapılmalı, kayıpları karşılanmalıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER