Öğretici: Sözleşmeli Öğretmenlik Tamamen Kaldırılmalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Öğretici: Sözleşmeli Öğretmenlik Tamamen Kaldırılmalıdır

Öğretici yaptığı açıklamada 2023 eğitim vizyonunda açıklanan çalışma zorluğu olan bölgelerde çalışanlara verilecek olan tazminat ile birlikte adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sistemi ile sözleşmeli öğretmenliğin tamamen kaldırılması gerektiğini ifade etti. 

MEB 2023 eğitim vizyonunda sözleşmeli öğretmenlik sistemini kaldırmak yerine 4+2 olan süreyi 3+1’e düşüreceğini açıkladı. Daha önce de söylediğimiz gibi çalışma zorluğu olan bölgelerde neden öğretmen tutulamıyor bu detaylı olarak ele alınmalı. 

Tabii ki bu bölgelerde öğretmenlerimiz kalmalı ama sözleşmeli olarak değil, kadrolu ve isteğe bağlı olarak kalmalıdır. Bunun da yöntemi verilecek teşvik ile beraber adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sisteminden geçmektedir. 

Nitekim MEB 2023 eğitim vizyonunda bu bölgelerde çalışacak yönetici ve öğretmenlere miktarı belli olmasa da tazminat verileceğini açıklamış, biz de olumlu karşılamıştık. 

En önemli basamak olan tazminattan sonra adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sistemi getirilirse sözleşmeli öğretmenliğe gerek kalmayacaktır. 

Kaç sene hangi bölgede çalıştıktan sonra hangi il ve ilçelere gidebileceğini bilen meslektaşlarımız o bölgelerde isteğe bağlı olarak kalacaklardır. 

MEB süreç içerisinde hayata geçecek olan adımlarda sözleşmeli öğretmenliği tekrar ele almalı, öğretmenler arasındaki ayrım ile birlikte aileler arasındaki ayrımı da kaldırmalıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER