Öğretici: Yarıyıl Tatilinde Sözleşmeli Öğretmenlerin Aile Birliği Sağlanmalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ sözleşmeli öğretmenlerin aile birliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Öğretici: Yarıyıl Tatilinde Sözleşmeli Öğretmenlerin Aile Birliği Sağlanmalıdır

ÖĞRETİCİ açıklamasında 3+1 düzenlemesi ile kadroya geçen öğretmenlerin Ocak ayında yapılacak özür grubu atamaları ile aile birliklerinin karşılanması gerektiğini ifade etti.

Açıklamaları şöyle; Sözleşmeli öğretmenler için 3+1’i de içeren torba yasa mecliste kabul edilmiş ve 3 yılını dolduran sözleşmeli öğretmenlerimiz kadroya geçmişti.

Ancak kadroya geçen öğretmenler de dahil olmak üzere sözleşmeli olarak göreve başlayan öğretmenler hala ailelerinden ayrı olarak çalışmaktadırlar. Anayasal hak olan aile bütünlüğü sağlanmalı ve öğretmenlerimizin Ocak ayında yapılacak özür grubu atamaları ile aile birlikleri sağlanmalıdır.

Her zaman ifade ettiğimiz gibi sözleşmeli öğretmenlik sistemi aileleri parçalayan, öğretmenler odasında ayrım ortaya koyan, daha önce denenmiş ve başarısız olmuş bir sistemdir.

Bu nedenle teşvik ile birlikte adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sistemi hayata geçirilerek sözleşmeli statü tamamen kaldırılmalı, bu yasalaşana kadar da tüm sözleşmeli öğretmenlerimizin aile birlikleri sağlanmalıdır…

Anadolu Eğitim Sendikası

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER