Öğretmen hesap soracak!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk öğretmenlerin 13 Haziran tarihinde ek ders ücretlerini alabilmesi için yaptıkları tüm girişmelere karşın hala bir gelişme olmadığını vurgulayarak, 13 Haziran tarihine ait ek ders ücretleri ödenmezse 700 bin öğretmenin mağdur olacağını iddia etti.

Öğretmen hesap soracak!

Koncuk, “Öğretmenler, her seçim öncesi yaşanan bu nahoş durumu görmezden gelenlerden, üç kuruşluk ek ders ücretine göz dikenlerden, kendilerini yok sayanlardan bunun hesabını soracaktır” dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı 13 Haziran’da okullar tatil olması nedeniyle “ek ders sorunu” ile karşılaşan öğretmenlerin durumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Koncuk yazılı açıklamasında, Türk Eğitim-Sen’in 13 Haziran 2011 Pazartesi günü okullar tatil olacağı için eğitim çalışanlarının ek ders ücretlerini alamayacağına dikkat çektiğini, bu nedenle de Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı yazarak, öğretmenlerin mağdur olmaması için Bakanlar Kurulu Kararı’nın çıkarılmasını talep ettiklerini anımsattı.

Aynı sorunun 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde de yaşandığını dile getiren Koncuk, o dönemde yaşanan gelişmeleri şöyle özetledi:

“Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı göndermiş, öğretmenlerin 30 Mart 2009 tarihinde görevli izinli sayılmasını istemiştik. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek sendikamızı arayarak, konuyla ilgili Bakanlar Kurulu Kararının çıkarılacağını söylemiş, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin seçimden sonra tatil olan gün için ödeneceği sözünü vermişti. Bunun ardından Bakanlar Kurulu Kararı 1 Nisan 2009 tarih ve 27187 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve öğretmenlerin 30 Mart tarihiyle ilgili ders ücreti sorunu çözülmüştü.”

 

ÖĞRETMENLERİN EK DERS SORUNUYLA İLGİLİ HALA BİR GELİŞME OLMADI

 

Öğretmenlerin 13 Haziran tarihinde ek ders ücretlerini alabilmesi için Bakanlığa yaptığı yazılı başvurunun yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek ile de görüşerek, konuyla ilgili Bakanlar Kurulu Kararı’nın çıkarılmasını bir kez daha talep ettiklerini dile getiren Koncuk, “Bugün geldiğimiz noktada ise öğretmenlerin ek ders sorunu ile ilgili hala bir gelişme olmadığı görülmektedir. Sendikamızın yazılı başvurusuna bugüne kadar herhangi bir cevap gelmemiş, ek derslerin ödenmesi için Bakanlar Kurulu Kararı da çıkarılmamıştır.

Ne yazık ki hem Milli Eğitim Bakanlığı, hem de hükümet bu konuya duyarsız davranmaktadır. Oysa öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu seçimlerde sandık başkanı olarak görevli olacak ve seçimlerin yükünü üstlenecektir. Seçimlerin sayım ve dökümünün saatler aldığı, seçim torbalarının ilgili birimlere tesliminin sabaha kadar sürdüğü düşünüldüğünde, bu kadar sorumluluğu ve yükü olan öğretmenlerimizin ek derslerinin kesilmesi hakkaniyetle bağdaşmayacaktır” dedi.

 

ÖĞRETMENLER, 3 KURUŞLUK EK DERS ÜCRETİNE GÖZ DİKANLERDEN HESAP SORACAKTIR

 

13 Haziran tarihine ait ek ders ücretleri ödenmezse 700 bin öğretmenin mağdur olacağını ifade eden Koncuk şu açıklamalarda bulundu:

“Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılmazsa, 13 Haziran tarihinde öğretmenlerin 40 ila 45 TL arasında ek ders ücreti kesilecek ve öğretmenlerimiz adeta cezalandırılacaktır. Hiç kimsenin canla başla çalışan öğretmenlerimize bunu yaşatmaya hakkı yoktur. Öğretmenler, her seçim öncesi yaşanan bu nahoş durumu görmezden gelenlerden, üç kuruşluk ek ders ücretine göz dikenlerden, kendilerini yok sayanlardan bunun hesabını soracaktır. Ülkeyi yönetenlerin bilmesi gerekir ki; 700 bin öğretmeni hiç hesaba katmayanlar, sandıkta da bunun sonuçlarına katlanır.”

 

KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

 

“Şayet, öğretmenlerin ek ders ücretleriyle ilgili Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılmazsa, Türk Eğitim-Sen olarak, konuyu yargıya taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” diyen Koncuk, yetkili makamlardan en kısa sürede bir açıklama beklediklerini ifade etti. Konunun takipçisi olacaklarını aktaran Koncuk, öğretmenlerin alın terinin karşılığını vermeyenlere karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı.



 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER