"ÖĞRETMEN ROTASYONUNA NEDEN SUSUYORUZ?" DEDİ SUSTURULDU!

Eğitim Bir-Sen Tokat – Reşadiye İlçe Temsilcisi Mustafa ELMAS'ın basın açıklaması sendikanın internet sitesinde yayınlanmıştı

"ÖĞRETMEN ROTASYONUNA NEDEN SUSUYORUZ?" DEDİ SUSTURULDU!
Yayınlanan basın açıklamasında Sayın ELMAS, “… sendika olarak biz susuyoruz, neden?” diye serzenişte bulunuyor. Kime? Eğitim Bir-Sen Genel Merkezine. Devamında; “Şunu unutmamalıyız ki üyelerinin hakkını savunmayan bir sendikacılık olamaz.” diyor.

Bu basın açıklaması bazı sitelerde yayınlandı.Yayınlanır yayınlanmaz  Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi bu basın açıklamasından çok ama çok rahatsızlık duydu ki başta egitimbirsen.org.tr ve diğer siteler açıklamayı apar topar yayından kaldırdı.


İşte yayından kaldırılan Eğitim Bir-Sen Tokat – Reşadiye İlçe Temsilcisi Mustafa ELMAS'ın basın açıklaması.


ÖĞRETMEN ROTASYONUNA NEDEN SUSUYORUZ?

Şimdi şunu diyebilirsiniz değişime ayak uydurun. Hayır bu bir değişim değil bu bir keyfiyet. Bu keyfiyetin ne gibi bir faydası olur hiç düşünülmemiş olabilecek zararları ise hiç mi hiç düşünülmemiş. Biz hala susuyoruz . Empati yapalım. Kiradan kurtulmak için ev almış zar zor başını bu eve sokmuş borca girmiş bir öğretmen olun. Çocuklarının eğitimi için rahatını bırakmış il merkezine gelebilmek için yıllarca uğraşmış bir öğretmen olun.Yıllarca doğuda çalışmış doğu hizmetini tamamlamış, istediği yere yerleşmiş, artık birazda kendini düşünmek üzere olan bir öğretmen olun.Birine çık o evden ,diğerine çocukların rahat etmese de olur,öbürüne az dolaşmışsın biraz daha dolaş  diyen bir karar alınıyor ve biz hala susuyoruz.

 

11 yıllık öğretmenlik hayatımda personelini düşünen, nasıl fayda sağlarız diye dert edinen bir MEB ile karşılaşmadım karşılaşan beri gelsin. Eğitim-Öğretimin yeni başladığı şu günlerde personelini üzerinde baskı ve tedbir uygulamanın eğitimin kalitesini artıracağına inanan bir yönetim var ve fermanlar yayınlıyor sendika olarak ise biz susuyoruz. Neden? Öğretmenler değersiz varlıklar mı? İstediğiniz gibi hitap edeceğiniz, azarlayabileceğiniz, aşağılayabileceğiniz, sıraya sokup her canınız istediğinde rahat dur yoksa diye başlayıp türlü tehditler savurabileceğiniz kişiler mi?

 

Şunu unutmamalıyız ki üyelerinin hakkını savunamayan bir sendikacılık olamaz. Ne yapalım ağa böyle takdir etmiş dersek bu iş yarın gelir bizi de vurur, etrafımızda kimsecikler kalmaz.Etkili bir tepki vermeliyiz ama biz hala susuyoruz.Aman ağa kızmasın. Ağalık kalmadı beyler, ne ağalar gördük arkasına bile bakmadan giden.

 

 Sadece öğretmen rotasyonu değil biz bazı konularda da yeterli tepkiyi veremiyoruz, hizmetlilerin özlük hakları, şube müdürlerinin atama usulleri, 4/c liler v.b sendikacılığın gereği bu değil . Üyelerimizin dertleriyle dertlenelim susmayalım artık.


Mustafa ELMAS

Eğitim Bir-Sen Reşadiye İlçe Temsilcisi   




yayından kaldırılan link  http://tokat.egitimbirsen.org.tr/icerik.php?cid=67&yid=2





 

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
MÜDÜR
MÜDÜR - 13 yıl Önce

DOĞRU DEMİŞSİN HOCA .KEŞEKE MÜDÜRLERİ VE YARDIMCILARIDA YAZSAYDIN O ZAMAN ELİNİ ÖPREDİM.AMA GEMNÇ OLDUĞUN BELLİ BU DA YETER.EBS VE DİĞERLERİ ADAM GİBİ SENDİKACILIK YPAMADIĞI İÇİN İSTİFAS ETTİM İYİ Kİ DE ETMİŞİM.HAKJLI OLDUĞUMUZ YANİ YANDAŞ SENDİKACILIK YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKIYOR VE ÇIKMAYA DEVAM EDECEK.

Tebrikler!
Tebrikler! - 13 yıl Önce

Reşadiye temsilcisi bir koca yürekli sendikalı ...Bu cesur davranışı tebrik ediyorum.

Hami cebe
Hami cebe - 13 yıl Önce

Mustafa Bey kardeşim seni tebrik ediyorum.Sana da bu yakışırdı zaten kalemine,yüreğine sağlık.

SIRADAKİ HABER