'Öğretmen ve Öğretim Elemanlarına da Ek Ödeme' Talebimizi Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ağbal'a İlettik

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ı ziyaret ederek, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’deki (KHK) eksikliklerin yeni bir düzenlemeyle giderilmesini, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında yer alan öğretmenler ile aylıklarını 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu’na göre alan profesör, doçent, yardımcı doçent ve diğer öğretim elemanlarının ek ödeme oranlarında da artış yapılmasını istedi.

'Öğretmen ve Öğretim Elemanlarına da Ek Ödeme' Talebimizi Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ağbal'a İlettik

Eşit işe eşit ücret uygulamasını uzun zamandır dile getiren taraf olduklarını belirten Gündoğdu, yayımlanan KHK’nın sorunları tamamen gidermediğini söyledi.

Aynı işi yapan unvanların alacağı ücret eşitlenirken, bazı meslek gruplarına yönelik bir iyileştirme yapılmadığını ifade eden Gündoğdu, “Söz konusu KHK’nın yayımlanmasıyla bazı meslek gruplarının maaşlarında iyileştirme yapılırken, bazıları bu kapsamın dışında tutuldu. Bu meslek gruplarının içinde eğitim hizmetleri ve din hizmetlerinde görev yapan kamu çalışanları, uzman meslek grupları, sivil savunma uzmanları, memurlar ve KİT çalışanları gelmektedir” dedi.

Gündoğdu, kamu çalışanları arasındaki çalışma barışının bozulacağını, bu sebeple konuyla ilgili olarak yeni bir düzenleme yapılmasını istedi.

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ise, kamu çalışanlarının mali haklarında bazı düzenlemeler getiren 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin, Memur-Sen ile imzalanan Toplu Görüşme Mutabakat Metni gereği yayımlandığını kaydetti.

Ağbal, söz konusu eksikliklerin toplu sözleşme sürecinde giderilebileceğini ifade etti.

 



Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
:))
:)) - 12 yıl Önce

Atmışsın imzayı ne diye zam istiyosun be hey sendika mısın bakkalmısın sen

SIRADAKİ HABER