ÖĞRETMENE EĞİTİM ÖĞRETİM TAZMİNATI ÖNERİSİ

Eğitim-Bir-Sen İlk Olarak Ek Ödemeyi Görüşecek. EBS açısından Görüşmelerin olmazsa olmazı Ek ödeme konusunda anlaşılamaması halinde alternatif olarak ‘Eğitim-Öğretim Tazminatı’nda artış önerildi.

ÖĞRETMENE EĞİTİM ÖĞRETİM TAZMİNATI ÖNERİSİ
Eğitim-Bir-Sen İlk Olarak Ek Ödemeyi Görüşecek. EBS açısından Görüşmelerin olmazsa olmazı Ek ödeme konusunda anlaşılamaması halinde alternatif olarak ‘Eğitim-Öğretim Tazminatı’nda artış önerildi.
 
Öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının ‘ek ödeme’ sorunu hizmet kolu bazında masada görüşülecek birinci madde olarak kararlaştırılmıştı. Ancak ek ödemeden yararlanmayan diğer memurlardan da benzer talepler gelmesi, öğretmene ek ödemeyi sıkıntıya sokunca, ek ödeme konusunda anlaşılamaması halinde alternatif olarak ‘Eğitim-Öğretim Tazminatı’nda artış önerildi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı, Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, sendika Hukuk Müşavirleri ile Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Yurdakul, Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcısı Enes Polat, Kalkınma Bakanlığı Daire Başkanı Kaan Saygılı, Hazine Müsteşarlığı Daire Başkan Vekili Mete Saat ile bazı uzmanların katıldığı komisyon toplantısında toplu sözleşme masasında görüşülmek üzere teklifler tasnif edildi.

Teklifler, Hizmet Kolu Kapsamında Görüşülebilecek Mali ve Sosyal Haklar, Genel Kapsamda Görüşülebilecek Mali ve Sosyal Haklar, Toplu Sözleşmenin Hangi Bölümünde Değerlendirileceği Konusunda Uzlaşılamayan Teklifler, Mali ve Sosyal Hak Kapsamında Olduğu Konusunda Uzlaşılamayan Teklifler olmak üzere tasnif edildi. Her hizmet kolunda komisyon toplantıları planlanan saatte biterken, eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda planlanan süre yetmedi ve ikinci bir toplantı daha yapılmak zorunda kalındı.

İşte Eğitim Bir Sen'in ek tazminat talebi...
Ek Tazminat: Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dâhil kadrolarda bulunan personelden; 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına ekli (IV) sayılı Cetvel’de yer alan yörelere sürekli görevle atananlara bu yörelerde fiilen çalıştıkları sürece ek gösterge dâhil en yüksek devlet memuru aylığının; 1. bölgede görev yapanlara yüzde 10’u, 2. bölgede görev yapanlara yüzde 20’si, 3. bölgede görev yapanlara yüzde 30’u, 4. bölgede görev yapanlara yüzde 40’ı, 5. bölgede görev yapanlara yüzde 50’si, 6. bölgede görev yapanlara yüzde 75’i, 7. bölgede görev yapanlara yüzde 90’ı oranında ek tazminat ödenmelidir.
En yakın il ve ilçe merkezine uzaklığı en az 10 km olan köy ve diğer yerleşim birimlerine sürekli görevle atanan ve buralarda fiilen görev yapanlara, 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına ekli (IV) sayılı Cetvel’de gösterilen il ve ilçelere bağlı köy ve diğer yerleşim birimlerinde yüzde 25, söz konusu cetvelde sayılmayan diğer il ve ilçelere bağlı köy ve diğer yerleşim birimlerinde yüzde 15 oranında ayrıca ek tazminat ödenmelidir
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER