ÖĞRETMENE ŞİDDET ERKEN BAŞLADI ...

2015-16 Eğitim-Öğretim yılının başladığı gün,Beylikdüzü ÇPL Öğretmenlerinden.İAltan GÜVENEL saldırıya uğradı.Öğretmene yapılan saldırı Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendilkaları tarafından yapılan basın açıklamalarıyla protesto edildi...Sendikanın yaptığı açıklama ;

ÖĞRETMENE ŞİDDET ERKEN BAŞLADI ...
      Sayın Basın Mensupları ve Değerli   Arkadaşlar;
   
    Daha önce benzerini çok defa yaşadığımız  öğretmenlerimize yönelik saldırıların  bir örneğini bu kez Beylikdüzü Çok Programlı Anadolu Lisesinde yaşadık, bu menfur olayı kamuoyuna taşımak için bu gün buradayız.
Bu okulun öğretmenlerinden İsmail Altan GÜVENEL arkadaşımız maalesef cehaletin ve vandalizmin  kurbanı seçilmiş, Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenimiz görevi başında iken bir grup sivil  tarafından saldırıya uğramış ve darp edilmiştir.   
Okullar açılır açılmaz daha ilk gün yapılan bu saldırı eğitim camiasının moral motivasyonunu bozmuştur.
Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir.
Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız.
Buradan öğretmene şiddete meyli olan zihniyetlere sesleniyoruz , zannetmeyin ki öğretmenleri  baskı ile, şiddet ile, darp ile  sindireceksiniz! O öğretmenler ki bugünlerde sizin turist olarak gitmeye cesaret edemediğiniz, terörün kol gezdiği yerlerde görev yapıyorlar, görev yaptığı okulun gönderine Al Bayrağı çekiyorlar! Şu bilinmelidir ki öğretmenler sizin saldırılarınız karşısında  şiddete başvurmuyorsa, o onun acizliğinden değil asaletindendir!!
Değerli basın mensupları, Eğitim Öğretim Kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri yeterince alınamıyor, sorumluluk öğretmenlere bırakılıyor. Devletin kaynaklarından bunun için yeterince pay ayrılmıyor. Bu gün okullarımızda halen özel güvenlik tedbirlerinin alınamaması, velilerimizin ihmalkâr davranması, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda şiddete yönelik gerekli tedbirleri almaması, öğretmenlere saldırıyı her geçen gün artırmaktadır.
Yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır. MEB Hukuk Müşavirliği kanalıyla yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermelidir. Bakanlık nerede duracağı belli olmayan bu şiddetin olaylarının bir an önce son bulması için gereğini yapmalıdır. Güvenliğin olmadığı yerde sağlıklı bir eğitim yapılamaz. 
Değerli Basın Mensupları, Saygıdeğer Arkadaşlarım,
Kimsenin yaptığı cezasız kalmamalı. Basınımız eğitimcilerin uğradığı şiddet kadar, saldırganların alacakları cezalara da yer vermelidir. Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız. Arkadaşımız, meslektaşımız İsmail Altan GÜVENEL’ in  şahsında saldırıya uğraya tüm eğitimcilere geçmiş olsun diyor, şiddete uğrayarak hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor basın açıklamamıza katılarak mesleğine, meslektaşına sahip çıkan siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyoruz."                       
                                                                            
TÜRK EĞİTİM SEN İSTANBUL 9 NOLU ŞUBE
Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER