ÖĞRETMENE ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ

Küçükçekmece Remzi Yurtsever İlkokulu'nda iki öğretmenin öğrenci yakını tarafından darp edilmesi protesto edildi

ÖĞRETMENE ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ

Küçükçekmece Remzi Yurtsever İlkokulu'nda iki öğretmenin öğrenci yakını tarafından darp edilmesi Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube üyesi bir grup öğretmen tarafından protesto edildi.

 

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Celal Demirci yaptığı basın açıklamasında:

 

         Dün bu okulda; artık kanıksamaya başladığımız, vakayı adliyeden bir olay haline gelmeye başlayan öğretmene şiddet olaylarının bir örneğini daha yaşadık. Önünde toplandığımız Küçükçekmece Remzi Yurtsever İlkokulu'nda sınıf öğretmeni arkadaşımız Ülkü Yelkenci ve onun darp edilmesini engellemeye çalışan Kezban İşban öğretmenimiz bir öğrenci yakınının saldırısına uğramışlardır.

 

       Öğrencilerine eğitim vermekten başka bir sevdası olmayan öğretmenlerimize yapılan saldırılara yönelik belki binlerce basın açıklaması yapıldı. Saldırılar protesto edildi.

Ancak görülüyor ki; ortaya konulan tepkiler içindeki şiddet özlemini bir türlü bastıramayan anarşist ruhlu bazı kabadayıları öğretmenlerimize yönelik saldırılara devam etmekten alıkoymuyor.

 

Çocuğunu eğitmeye çabalayan bir öğretmene saldıracak kadar gözü dönen, törelerimizden, değerlerimizden uzaklaşmış kişilere diyoruz ki; öğretmenlerimiz hiç kimsenin şamar oğlanı değildir.

Öğretmenlerimize yönelik saldırı gerçekleştiren şahıslar hakkında gerekli suç duyurusunda bulunacağız.

 

     

       Aralık ayında toplanacak olan 19.Milli Eğitim Şura'sında konu başlıklarından biri de ‘'Okul Güvenliği''dir.

 Okul güvenliğinin Milli Eğitim Şurası gündemi haline geldiği bir ülkede herkes şapkasını önüne koyup düşünmelidir. Öğretmeni aşağılayan yetkililerden tutun da, televizyonlarda öğretmenleri reyting malzemesi yapan yapımcılara ve bu konuda duyarlı davranıp ‘'öğretmen düşmanı velilere'' tepki gösterme yürekliliğini ortaya koyamayan öğrenci velilerimize kadar herkesin sorumluluğu vardır.

 

       

       

      Öğretmene şiddet konusunda toplumun tüm kesimlerini duyarlı davranmaya çağırıyor, yetkilileri Aralık ayında toplanacak olan 19. Milli Eğitim Şurasında tıpkı öğretmen ve öğrencilerimizin kılık kıyafet yönetmeliklerinde olduğu gibi cesur, radikal kararlar almaya davet ediyor, bu olayın son olması temennisi ile Ülkü ve Kezban öğretmenlerimize yalnız olmadıklarını tüm eğitim camiasının yanlarında olduğunu bildiriyor, geçmiş olsun diyoruz.

 

 

                                                                                          

Celal DEMİRCİ

                                                                                Eğitim-Bir-Sen
İstanbul 5 NoluŞube Başkanı

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER