Öğretmene Şiddete Türk Eğitim Sen'den Tepki

Sayın vatandaşlar, sayın veliler, kıymetli öğretmeler, sayın basın mensupları, sevgili öğrenciler.Gün geçmiyor ki, ülkemizin bir köşesinde öğretmene şiddet, taciz ve ölüm gibi olaylar yaşanmasın.

Öğretmene Şiddete Türk Eğitim Sen'den Tepki

Bahçelievler ilçemizde Halit ziya uçaklıgil ilkokulunda 2 öğretmenimize okul bahçesinde veli ve veli yakınlarınca canice saldırılmış müdahale edilmesiyle daha vahim sonuçların önüne geçilmiştir. Öncelikle öğretmenlerimize acil şifalar diliyoruz.

İlçemizde son zamanlarda öğretmenlerimize yönelik üzücü hadiseler yaşanmaktadır. Tek derdi, öğrencilerine bilgi ve birikimlerini aktarmak olan ve onlara ahlaklı olmayı öğreterek geleceğe hazırlamak gayesinde bulunan öğretmenlerimiz, hiç de hak etmedikleri bir şekilde bazı öğrenci velilerinin fiili saldırısına ve hakaretlerine maruz kalmışlardır.

Bu ne hadsizliktir, bu ne cürettir, bu gücü bu caniler nerden almaktadırlar. Öğretmenlerimiz görevi başında en güvenli olması gereken yer olan okulda darp edilebiliyorlar.

Duyarlı velilerimiz ve öğrencilerimiz de bu tür menfur olaylar karşısında net tavır almalı, eğitim yuvaları okuluyla mahallesiyle şiddetten mutlaka arındırılmalı ve birlik olmalıdırlar.

Türk Eğitim Sen olarak öncelikle itibarımızı koruma konusunda mücadelemizi vermeye devam edeceğiz.

Sayın basın;

Bilinmesini isterim ki; arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıları lanetliyor, kınıyor ve bu saldırıda şiddete maruz kalan öğretmenlerimizin şahsında bütün eğitim camiasına yapıldığını buradan sesleniyoruz.

Bir milyonu aşkın mensubu olan MEB, acaba şiddete karşı ne zaman müdahale edecektir. Yada müdahale etmesi için daha biz öğretmenler olarak ne kadar bedel ödeyeceğiz.

Yarın hangi okulda hangimizin başına böyle bir olay gelecek diye endişe etmekteyiz.

Değerli basın mensupları,

Türk Eğitim Sen olarak bütün yetkililere sesleniyorum ;

Bu insanlık dışı olayla ilgili idari ve hukuki soruşturmaların bir an önce yapılması, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahçelievler ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir an önce ilgililer hakkında yaptırımlar uygulanması ve okullarımızdaki güvenlik tedbirlerinin arttırılması ile ilgili somut adımlar görmek istiyoruz.

Duyarlı velilerimizin ve öğrencilerimizin de bu menfur olay karşında öğretmenlerimizin yanında olması sevindiricidir.  

Sayın basın mensupları ;

Türk Eğitim Sen olarak, okulumuzda gerçekleşen bu menfur olayın takipçisi olacağımızı bildiririz. Eğitimin tüm güzellikleri noktasında taraf olmaya devam edeceğiz.

Suçluların bir an önce adaletin önüne çıkarılması ve hak ettiği cezayı almaları için elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. Yaralı öğretmenlerimize de tekrar geçmiş olsun diyor, tüm katılımcıları en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Halil KOÇOĞLU

Türk Eğitim Sen İstanbul 5 Şube Başkanı

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2019, 19:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER