Öğretmenin Yaz Tatiline Dokunmayın!

222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nun 43’üncü maddesinde; “Öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız iki ay izinlidirler”hükmü bulunmasına rağmen, Ortaöğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarını 27 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında yapacak olmasına itiraz ettik.

Öğretmenin Yaz Tatiline Dokunmayın!

 Ortaöğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin 1 Temmuz’dan sonra yasal olarak aralıksız iki ay izinli sayılmaları gerekmektedir. İki aylık izin süresi kanunla belirlenen öğretmenlerin yıllık izin sürelerinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu yönetmeliklerle sınırlandırılmasının hukuka aykırı olduğunu belirttik. Hukuk normu ilkesi gereği yönetmelik hükümlerinin yönetmelikten daha üst bir hukuk normu olan kanun hükümlerini daraltamayacağına dikkat çekerek, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının yaz tatilini etkilemeyecek şekilde takvime yayılmasını istedik. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı müracaatta bulunduk.

egitimbirsen.org.tr


Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
can anatorya
can anatorya - 13 yıl Önce

günaydın eğitim-birsen 9 seneden sonramı aklınıza geldi yoksa bu hukuk tanımazlıkları getiren hüseyin ağanıza yalakalık mı yapıyordunuz?

SIRADAKİ HABER