Öğretmenler haftasonu seminerine KATILMAYABİLİR Mİ?

Türk Eğitim Sen tarafından 2017-2018 öğretim yılı ikinci döneminde, mesai saatleri dışında yapılacak toplantı, seminer, hizmet içi eğitim gibi faaliyetlere katılmamaya yönelik eylem kararı alınmıştı.

Öğretmenler haftasonu seminerine KATILMAYABİLİR Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da sene sonu yapılacak olan mesleki çalışma takviminde hafta sonuna denk gelen 9-10 Haziran tarihlerine de seminer çalışması konuldu.
Yaşan bu gelişmenin ardından Türk Eğitim Sen Şube Başkanları sosyal medya hesaplarından ve şube internet sitelerinden, sendikal eylem kapsamında, "mesai saatleri dışında yapılacak toplantı, seminer, hizmet içi eğitim gibi faaliyetlere katılmama" kararlarını hatırlatarak, hafta sonunda yapılacak mesleki çalışmalara katılmak istemeyen üyelerine okul idarelerine dilekçe ve ekinde Genel Merkez Yönetim Kurulu Kararı'nı vererek mesleki çalışmalara katılmayabileceklerini duyurdu. 

Sendika üyelerinin haftasonu mesleki çalışma seminerlerine katılıp katılmayacakları merak ediliyor.

İşte o dilekçe ve yönetim kurulu kararı

…………………OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

Okulunuzda ……… Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Tarafıma ders saatleri dışında, gönüllülük esasına dayanmadan, 09 Haziran 2018-10 Haziran 2018 tarihlerinde seminer görevi verilmektedir.  

Mesai saatleri ders süreleri ile sınırlı olup, ders saatleri dışında çeşitli kurs, seminer, hizmet içi eğitim faaliyetleri ya da projeler kapsamında yapılan görevlendirmelerin gönüllülük esasına bağlı yapılması gerekmekte iken, bu uygulamanın zorunlu tutulmasının herhangi bir yasal dayanağı bulunmamaktadır. Mesai saatleri dışında zorunlu olarak görev verilmesi, T.C. Anayasası’nın 18. Maddesinde yer alan; "Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır" hükmü ile düzenlenen angarya yasağına açıkça aykırıdır.

Üyesi olduğum Türk Eğitim Sen tarafından alınan 12/03/2018 tarih ve 52 sayılı Merkez Yönetim Kurulu kararı ile angarya yasağına aykırı şekilde ders saatleri dışında bu tür faaliyetlerde görevlendirilen üyelerin, isteklerine bağlı olarak 2017-2018 öğretim yılı sonuna kadar ders saatleri dışında verilen görevleri yerine getirmemelerine karar verilmiştir.

 Üyesi olduğum Türk Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu tarafından alınan 12/03/2018 tarih ve 52 sayılı karar doğrultusunda, ders saatleri dışında yer alan 09 Haziran 2018-10 Haziran 2018 tarihlerinde tarafıma verilen seminer görevini yerine getirmeyeceğimi bildirir, gereğini arz ederim.  

                                                                                                               ……./……./2018

AD/SOYAD

İMZA

EK: Türk Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulunun 12/03/2018 tarih ve 52 sayılı kararı

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 03:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan
hasan - 6 yıl Önce

cumartesi-pazar seminerlere katılanlara gece ek dersi ödenmelidir.
kurslarda olduğu gibi.

SIRADAKİ HABER