ÖĞRETMENLER ÖZÜR GRUBU VE İL EMRİ İÇİN SOKAĞA İNİYOR

Öğretmenler özür grubu ve il emri için sokağa çıkıyor.

ÖĞRETMENLER ÖZÜR GRUBU VE İL EMRİ İÇİN SOKAĞA İNİYOR
 Türk Eğitim Sen’in organize ettiği  Özür Grubu, İl Emri Eylemi, Hizmet yılı olarak  30 eylül  esas alınmalıdır çağrısı ile 30 Haziran cumartesi günü saat 12:00′da  Ankara Sıhhiye Abdi İpekçi parkında yapılacak.

 EŞLERİ İLE AYRI KALAN ÖĞRETMNELER DERTELERİNİ KLİBE DÖKTÜ

İŞTE O KLİP

http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=14407 

http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=14407


Milli Eğitim Bakanlığı'nca doğu illerine atanan öğretmenler, eş durumu tayinleri nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti çektikleri kliple dile getirdiler.
Eşlerinden, çocuklarından ayrı olarak görev yapan öğretmenler, halk türküsü olan "Ah şu eller, gurbet eller" türküsünün sözlerini değiştirerek kendilerine göre uyarladı. Yılda iki defa yapılan eş durumu tayinlerinin bir defaya indirilmesi sonucunda hayatlarının daha da zorlaştığını belirten öğretmenler, " Bizler Doğu'nun kuş uçmaz kervan geçmez bölgelerinde görev yapan ve vatan aşkıyla hizmet veren öğretmenleriz. Bilindiği üzere Sayın Milli Eğitim Bakanı yılda iki kez yapılan özür grubu atamalarını tek sefere çekerek büyük mağduriyetlere sebebiyet vermiştir. Belki bir taraftan da bakıldığında haklı gerekçeleri vardır. Bunu kabul edebiliriz. Ancak bunun yanında bizlerim hangi şartta olursa olsun eşlerimize ve çocuklarımıza kavuşmamızı sağlayan, İl ve İlçe emrine atama uygulamasını kaldırarak bizlere resmen " Ya 3 yıl ücretsiz izin al ya da bekle" bonus misali puanın yeterse. Birde bu arada "ben açık okul gösterirsem gidebilirsin" demektedir. Eşime, yuvama ve yavruma kavuşabilmem için en az 8 yıl ayrı kalmam gerekiyor. Bizlerin tek istediği; Anayasada da güvence altına alınan aile bütünlüğümüzün bozulmaması. İl ilçe emrinin geri gelmesidir." diye belirtti

İŞTE O KLİP

http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=14407
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
yılser kozkurudan
yılser kozkurudan - 12 yıl Önce

Ben 30 yıllık öğretmenim tes üyesiyim.Bu olaya banane diyemem.....30 haziranda ABDİ İPEKÇİDEYİM.

SIRADAKİ HABER