ÖĞRETMENLER SINAV POŞETİ KAPATAMIYOR MU ?

ÖĞRETMENLER SINAV POŞETİ KAPATAMIYOR MU ?
     ÖSYM, Sınav Görevlisi Atama İlkeleri doğrultusunda 20 Mart 2011 tarihinden itibaren GİS
(Görevli İşlemleri Sistemi) üzerinden sınavlarda B grubu görevlendirmeler kapsamında salon başkanı, gözetmen görevlendirmeleri yapmaktadır.
 
       ÖSYM’nin atama ilkeleri çerçevesinde yeterince akademisyen ve araştırma görevlisi bulunamazsa MEB’e bağlı çalışanlardan unvan sıralamasına göre B grubu atamalar yapılmaktadır. Ancak; görüyoruz ki,okul  idarecilerine  3-4 sınavda görev çıkarken öğretmenlere görev çıkmamakta, görev alırlarsa çalıştıkları ilçelerdeki okullarda görev alamamakta çalıştığı ilçeden uzak yerlerde görev alabilmek-
tedir.  İdareciler okullarındaki sınavlarda öncelikli olarak, iş ve işlemlerin sevk ve idaresi için, görevlendiri-
lebilir. Ama başka kurumda öğretmenden öncelikli görevlendirilmesi anlamsızdır. Ayrıca görevler adil dağatılmalıdır. 3-4 görevin bir kişiye çıkması yerine bu görevlerin çalışanlara eşit dağıtılması görevlendirme ilkesi olarak benimsenmelidir.
            ÖSYM’ye soruyoruz. Siz Öğretmenleri;
-          30-40 öğrencinin yoklamasını alamaz,
-          Sınav evraklarını düzenleyemez,
-           Sınav poşetini kapatamaz nitelikte mi görüyorsunuz?
 
MEB’in yaptığı sınavlarda görev alan yönetici/öğretmen, güvenlik personeli ve hizmetliden düşük ücret almaktadır. MEB sınav ücretlerini yönetici ve öğretmenler dikkate alınarak yeniden düzenlemelidir.
ÖSYM görevlendirme ilkelerini gözden geçirmeli ve öğretmenlere yaptığı haksızlıktan vazgeçmelidir.
 

  Enver DEMİR
  Türk eğitim-Sen
  İst.9 Nolu Şb.bşk
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet
ahmet - 11 yıl Önce

gerçekte poşeti kapatamıyorlar.genç öğretmenler diğer öğretmenleri hiçbir şey bilmiyor zannediyorlar

Nurettin Karasu
Nurettin Karasu - 11 yıl Önce

İçinizde çok değerli,yenilikçi bürokratlar var.Yalnız çoğunun yaptığı işi biz 5000 tl.ye yaparız.Bizleri 65 yaşında emekli ediyorsunuz. Ki normal,sizlerin bazıları için bu kanun niye işlemez..Bizim akıl sağlığımız bozuluyr da sizinki bozulmuyormu?Siz neden öğretmeblerle uğraşırsınız anlamış değilim..Oldu olacak,köyde,kentte;Muhtarları,İmamları,Memurları müdür,idareci,öğretmen,(maaşlar eşitlendi zaten) yapın olsun bitsin.Zaten saygınlığımızı senelerdir(tüm iktidarlar)düşürdünüz..Muhtarlarım,İmamlarım,memurlarım hepinizi seviyorum..Buna adalet diyorsanız,takdirlerinize bırakıyorum.İyi düşünün bizden alıp size veriyorlar..Hepimize vermiyorlar.selam..

SERKAN SÖNMEZ
SERKAN SÖNMEZ - 11 yıl Önce

SENDİKA DEDİĞİN EYLEM YAPAR YAPIN SINAVLARA KATILMAMA EYLEMİ ALALIM HAKKIMIZI.HEM MUDURLERE YARDIMCILARA AYRIMCILIK EŞİTLİK DEĞİL.

Naci Akkaya
Naci Akkaya - 11 yıl Önce

Türk Eğitim Sen. olarak neden sınavlara katılmama kararı almıyoruz.

azize  güler
azize güler - 11 yıl Önce

uzun zamndır edirne merkezde hiç bir sınav görevi müdürlere dahi verilmiyor çünkü buda bulunan üniversite mensubu memurlara öncelik veriliyor . memurdan daha mı az biliyoruz acaba görevimizi yazıklar olsun

Yüksel Bekir Güngör
Yüksel Bekir Güngör - 11 yıl Önce

LYS sınavlarında tercih yapmama rağmen henüz görev çıkmadı.Benim tavsiyem hem çalışanlara hem de okullara sınavların eşit dağıtılmaya çalışılmasıdır.Bazı liseler sınavlarda 4 oturum alırken çoğu ilk ve ortaokula sınav çıkmamaktadır.Eğer sınavda görev alamayacaksak tercih de yaptırmayın.

SIRADAKİ HABER