Öğretmenler Yaptıkları İşin Karşılığında Hak Ettikleri Ücreti İstiyor

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, eğitimciler olarak, yaptıkları işin karşılığında hak ettikleri ücreti istediklerini söyledi.

Öğretmenler Yaptıkları İşin Karşılığında Hak Ettikleri Ücreti İstiyor

Ek Ödemeye İlişkin Taleplerimizin Tamamı Karşılanmamıştır

Ücret dengesizliği ve ek ödeme konusuna da değinen Gündoğdu, ek ödeme adaletsizliğinin giderilmesi için konuyu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’ya taşıdıklarını kaydederek, sorunun ısrarlı takipçisi olacaklarını söyledi.

 

Gündoğdu, 666 sayılı KHK ile iyi niyetli düzenlemelerin hayata geçirildiğini ancak ek ödemeye ilişkin taleplerinin tamamının karşılandığı bir düzenleme yapılmadığını belirterek, “666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) ‘eşit işe eşit ücret’ kapsamında farklı kurumlarda aynı unvanlarlaçalışanların maaşlarında ek ödeme ile düzenleme yapılırken, muadili olmadığı gerekçesiyle, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemede kapsam dışı bırakılması kabul edilemez, kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 Ek ödeme oranlarında artış yapılmayan öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetinin giderilmesi konusunda bir an önce adım atılmasını beklediklerini söyleyen Gündoğdu,  Öğretmenlerin özür grubu tayin haklarının yılda bir defa ile sınırlandırılmaması, ek ders birim ücretlerinde hala bir iyileştirme yapılmaması ve ek ders esaslarının yenilenmemesi, yıllardır kariyer basamakları sınavının yeniden düzenlenmemiş olması, okullara bütçe verilmemesi, kadrolu yeni öğretmen alımı yerine ücretli öğretmen ile ihtiyacın geçiştirilmeye çalışılması konularında çözüm beklediklerini ifade etti.

 

Müdürlük Sınavında Türkiye Birincisi Olan Üyemize Plaket Verildi

Gündoğdu, programda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1-2 Kasım 2011 tarihlerinde yaptığı müdürlük sınavında Türkiye birincisi olan üyemiz Afyonkarahisar Merkez Oruçoğlu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Üçler Yıldırım’a başarı plaketi takdim etti.

 

Gündoğdu, plaketi verirken yaptığı konuşmada, diğer sendikaların sınav sürecinde üyelerine yeterli katkıyı sağlayamadığını, interneti adres göstererek çalışma önerileri sunduğunu, buna karşılık sendikamızın 700 sayfalık 70 bin adet kitap basarak üyelerimize ulaştırdığını söyledi.

 

Gündoğdu, üyelerimizle daha nice başarılara birlikte imza atma temennisinde bulundu.

 

Program, Van’daki depremde hayatını kaybeden öğretmenler için okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından sona erdi.

 

AKÜ Rektörü Solak’a Ziyaret

Daha sonra, Ahmet Gündoğdu, Şube Başkanımız Abdullah Çelik ve Üniversite Temsilcimiz Yrd. Doç. Dr. A. Fatih Fidan’ın da aralarında bulunduğu bir heyetle birlikte, Öğretmenler Günü dolayısıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında ziyaret etti.

 

Eğitim Fakültelerindeki Eğitimin Kalitesi Daha da Artırılmalıdır

Karşılıklı görüşlerin ve iyi niyet dileklerinin dile getirildiği ziyarette, Gündoğdu, öncelikle Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’ın ve tüm öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, Memur-Sen olarak öğretmenlerin sorunlarının çözüme ulaştırılmasını önemsediklerini ve bu bağlamda eğitim fakültelerindeki eğitimin kalitesinin daha artırılması gerektiğini kaydetti.

 

“Eğitim-Bir-Sen’i Kutluyorum”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Rektör Solak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18-20 Kasım 2011 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen ‘Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı’nda Eğitim-Bir-Sen’in, çalıştayda tartışılacak konulara ilişkin hazırladığı ve katılımcılara sunduğu çalışmaların takdire şayan olduğunu belirterek, Eğitim-Bir-Sen’i kutladı.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının Öğretmenler Günü’nü de kutlayan Solak, milletlerin ilerlemesinde ve çağdaşlaşmasında öğretmenlerin büyük rol oynadığını ifade etti.

 

Solak, nazik ziyaretlerinden dolayı Ahmet Gündoğdu’ya ve beraberindekilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.



egitimbirsen.org.tr






Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ÖMER SÖNMEZ
ÖMER SÖNMEZ - 12 yıl Önce

Bende bu sendikanın üyesiyim ama bu eğitim-bir-sen başkanının söylediği hiç bir şey inandırıcı gelmiyor bana öğretmenin hakkını savunuyorum diyor ancak sadece hükümetin bayraktarlığını yapıyor.

NEYİ HAK EDİYORUZ
NEYİ HAK EDİYORUZ - 12 yıl Önce

İktidarlara yaranmaya çalışan sendikaları!

Ad soyad
Ad soyad - 12 yıl Önce

Her zaman ceketinizi iliklemeyi unutmayın konuyu ilettiğin adamlar sana kızmasın sonra.

SIRADAKİ HABER