ÖĞRETMENLERDEN KOKARTLI EYLEM

Eğitim-iş'e üye öğretmenler “Ranta, Talana, Yolsuzluğa Hayır. Yolsuzluğunuz Yoksulluğumuzdur” yazılı kokartları takarak hükümeti protesto ettiler.

ÖĞRETMENLERDEN KOKARTLI EYLEM
Bugün Kırklareli'nin bir çok okulunda “Ranta, Talana, Yolsuzluğa Hayır. Yolsuzluğunuz Yoksulluğumuzdur” yazılı kokartları taşıyan eğitim emekçileri yakalarına taktıkları kokardı bir hafta boyunca taşıyacaklarını belirterek, hükümeti istifaya çağırdılar.
 
Eğitim-iş Kırklareli Şube Başkanı Hayri GİRGİN yaptığı açıklamada; "Bugün halkın büyük bölümü açlık sınırının altında, yoksulluk sınırınınsa çok ama çok uzağında bir yaşam sürdürürken, bir emekli milletvekilinin maaşı, 8 asgari ücretlinin aldığı ücretin toplamına bedeldir. Gelir dağılımını düzenleyici bir rol oynaması beklenen asgari ücretin, açlık sınırının bile altında belirlenmesi vicdanları zedelemektedir. Hükümet temsilcileri “enflasyon üzerinde artış yaptık” diyerek sorumluluktan kaçamazlar. Asgari ücretin, temel gereksinimleri karşılayacak bir biçimde ele alınması gerekmektedir. Yolsuzluk hükümetinin ülkenin zenginliklerini yandaşlara dağıtırken asgari ücretle geçinen milyonlarca çalışanı ve ailesini açlığa mahkum etmesi asla kabul edilemez." diyerek bu hafta boyunca “Ranta, Talana, Yolsuzluğa Hayır. Yolsuzluğunuz Yoksulluğumuzdur” yazılı kokartları takarak hükümeti protesto edeceklerini ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER