ÖĞRETMENLERİN İTİBARI KORUNMALI

ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, şuursuz eğitimcilerin islediği suçlar yüzünden bütün eğitim camiasının zan altında bırakılmaması erektigine dikkat çekti.

ÖĞRETMENLERİN İTİBARI KORUNMALI
ŞUURLU Öğretmenler Derneği'nin (ÖĞ-DER) Şube Başkanları Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, eğitim sisteminin aksaklıklarına dikkat çekti. Sürücü, son 15 yılda eğitimde malzemeler ve donanımlar açısından gelişmeler yaşansa da, içeriği ve kalitesinin düştüğünü söyledi.
 
OLUMSUZLUKLARIN TEMELİ MATERYALİST EĞİTİM SİSTEMİ1IJ İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİ HALA ASKER OKULLARA GİREMİYOR -
Öğretmenlerin itibarsızlastıgı toplumda eğitimden üz edilemeyeceğini belirten Sürücü, yaşanan olumsuzlukların temelinde de lateryalist eğitim sistemi olduğunu aktardı. Sürücü İmam Hatip öğrencilerinin de hâlâ askeri okullara giremediğini bildirdi.
 
ÖĞRETMENİN İTİBARI KORUNMALI ÖG-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, şuursuz eğitimcilerin islediği suçlar yüzünden bütün eğitim camiasının zan altında bırakılmaması gerektiğine dikkat çekti. Öğretmenlerin itibarsızlastığı toplumda eğitimden söz edilemeyeceğini belirten Sürücü, yaşanan olumsuzlukların temelinde de materyalist eğitim sistemi olduğunu aktardı. Sürücü İmam Hatip öğrencilerinin de hale askeri okullara giremediğini bildirdi. 
 
 
ÖĞRETMENLER İRTİBARSIZLASTIRILMAMALI ►
 
ÖĞRETMENLERİN İtibarsızlastığı toplumda eğitimden söz edilemeyeceğine dikkat çeken Sürücü, bir takım suçlar bahane edilerek bütün öğretmenlere yönelik karalama kampanyası yürütülmemesl gerektiğini dile getirdi. Sürücü konuşmasın devamında İse su İfadeleri kullandı: "Kimse bir kısım şuursuz eğitimcinin cinsel suçlarını bahane ederek sayıları 900 bine varan eğitim camiasını karalamaya, onların saygınlığını düşürmeye hakkı yoktur. Sanki öğretmenlerimizin hlc övünülecek bir başarısı yokmuş gibi onları olumsuz haberlere konu eden medya mensuplarını insafa davet ediyoruz. Hz. Ali'nin ifadesiyle: 'Bana bir harf öğretinin kölesi olurum' anlayışına herkes sahip çıkmalıdır. Çünkü öğretmenin itibarsızlastırıldığı toplumda eğitimden söz edilemez."
 
ŞUURSUZ EĞİTİMCİLERİ KINIYORUZ
Gençliğin içinde bulunduğu buhran ve yanlış alışkanlıkların eğitim sistemindeki bozukluğunun göstergesi olduğunu aktaran Sürücü, "Okullarımızda sigara, içki ve madde kullanımı, yalan ve küfürlü konuşmalar giderekr artmaktadır. Hem gençler arasında hem de toplumda gayrı ahlaki davranışlar artış göstermektedir. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamalarına göre; yapılan inceleme sonucunda bin 498 MEB personeli meslekten çıkarılmış. Bin 498 ihraç kararının yüzde 41'i cinsel suçlar, yüzde 22'si zimmet, yüzde 13'ü vazifeye gelmeme, yüzde 7'si hırsızlık, yüzde 6'sı siyasi suçlar, yüzde 4'ü sahtecilik, yüzde 2'si darp suçlarından oluşmuştur. Yine sayın bakanın beyanın göre son 15 yılda 621 öğretmen cinsel suçlardan dolayı memuriyetten atılmıştır. Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak cinsel sapkınlığın içinde olan şuursuz eğitimcileri kınıyor, şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.
 
 MÜFREDAT çalışmalarının ve ders kitabı hazırlama kriterlerinin Avrupa kültürünü değil, islam'ın ahlâk ve kültürünü kazandıracak ölçülerde düzenlenmesi ve karma eğitimden vazgeçilmesi gerektiğini belirten Sürücü, "Halen İmam Hatip Okulları mezunları askeri okullara girememektedir. Bu yanlıştan vazgeçilmeli ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin de Harp okullarına girebilmelerinin önü açılmalıdır.
 
Ahlak ve maneviyat sahibi bir nesil yetişebilmesi için; MEB, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlıgı'nın aynı duyarlılığı paylaşıp birlikte çalışma yapması, öncelikle ailenin temelini dinamitleyen ahlak yosunu TV dizilerinin düzeltilmesi gerekmektedir. Otuz yılı askın süredir milyarlarca dolara ve on binlerce gencin hayatına mal olan terör olaylarının perde arkasında, dost ve stratejik ortak kabul edilen İsrail, ABD ve AB ülkelerinin olduğu artık bilinen gerçeklerdir. Artık bu sahte dostlardan medet ummaktan vazgeçmeliyiz.
 
Türkiye'nin politikası Siyonist israil'in OECD'ye ve NATO'ya girmesi için önünü açmak değil, islam Birliği ve Orta Doğuda oyun kurucu olmak olmalıdır. Gençlerin içine düştüğü içki, uyuşturucu ve kumar bataklığından kurtulmaları için daha bir titiz çalışma yapılmalı, devlet eliyle oynatılan tüm kumar çeşitlerinin özelleştirmesi değil kaldırılmasına çalışılmalıdır" diye konuştu
 
"Nasıl bir eğitim anlayışına sahibiz ve nasıl eğitim yapıyoruz ki olumsuzluklar azalacağına sürekli artıyor?" diye soran Sürücü çözüm önerilerini su şekilde sıraladı: "Bu yanlışlıkların özünde; temeli sömürgecilik ve zulüm olan eski roma ve yunan kaynaklı batıcı, materyalist eğitim sisteminin olduğuna inanıyoruz.
 
Gençlerimizin ve çocuklarımızın kalbine ne koyduğumuza dikkat etmeliyiz. Eğitim sistemimizin materyalist batıcı bakış acısından kurtarılıp, Hak ve adalet üzere, nefis terbiyesini esas alan ahlak ve maneviyat temelli eğitime geçilmesinden başka car yoktur.
 
Aile kavramı kalmamış, ahlaksızlığın zirve yaptığı Avrupa'nın insanımıza örnek gösterilmesinden ve okullardaki AB İle ilgili yarışma ve Avrupa kültürüne özendirici diğer çalışmalardan vazgeçilmelidir. Bilinmelidir ki, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bizi dünya lideri yapacak olan Avrupa kültürü değil, kendi İnanç ve ahlâk değerlerimizdir."
 
Milli Gazete
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER