Öğretmenlerin Rotasyona Tabi Tutulmasını Aklınızdan Bile Geçirmeyin!

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal YILDIZ’ın “Öğretmenlerin Rotasyona Tabi Tutulmasını Aklınızdan Bile Geçirmeyin!” başlıklı açıklama metnidir.

Öğretmenlerin Rotasyona Tabi Tutulmasını Aklınızdan Bile Geçirmeyin!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in göreve gelmesinden itibaren eğitim sisteminde köklü değişiklikler gündeme gelmiş ve eğitim yöneticileri rotasyona tabi tutulmaya başlanmıştır. Okul müdürleri ile başlayan rotasyon süreci, müdür yardımcıları ile devam etmiştir.

Eğitim yöneticilerinin ardından rotasyon sırasının öğretmenlere geldiği yönünde yoğun tartışmalar yaşanmaktadır. Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu’nun Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile geçtiğimiz ay içinde gerçekleştirmiş olduğu görüşmede öğretmenlere rotasyon konusunun gündemde olup olmadığı sorulmuş, Sayın Bakan böyle bir çalışmanın olmadığını bizzat belirtmiştir. Bizzat Milli Eğitim Bakanı’nın ağzından “öğretmenlere rotasyon çalışmamız yok” ifadesine rağmen, son günlerde bu konudaki tartışmaların yoğunlaşmış olması ve Bakanlık tarafından öğretmenlerin rotasyonuna ilişkin bir çalışma yapıldığı haberleri öğretmenlerimiz tarafından kaygıyla izlenmektedir.

MEB teşkilat kanununda yapılan değişikliklerle bakanlığın teşkilat yapısı baştan aşağı değiştirilmiş, pek çok alanda mağduriyetler yaşanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı pek çok yönden yeni mağduriyetler yaratacak ve yüz binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren, ekonomik ve sosyal olarak ciddi sorunlara yol açacak olan “öğretmenlere rotasyon” uygulamasını aklından bile geçirmemelidir. Bakanlık öğretmenlerimizin endişeli bekleyişlerine bir son vererek, böyle bir planlarının olup olmadığını açıklamalıdır.




Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER