ÖĞRETMENLİK MÜCADELE ETMEKTİR

ÖĞRETMENLİK MÜCADELE ETMEKTİR
Bugün 24 Kasım. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenlik unvanını kabul buyurduğu bugün 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır .Bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.Zor günlerde cefakar ve fedakarca hizmet eden tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz.
      Öğretmenlik zorluklarla baş etmeyi gerektirir. Ağlayanı güldürmeyi gerektirir. Kolaya kaçmadan mücadele etmektir öğretmenlik. İmkansızı başarabilmektir öğretmenlik.Öğretmenlik sevgi ve özverinin adıdır.Ülkemizde öğretmenliğin ne kadar meşakkatli olduğunu;bütün olumsuzluklara rağmen öğretmenlerimizin nasıl canla başla çalıştığını herkes kabul etmektedir.Ancak bu zorluklara ve fedakarlıklara rağmen hak ettiği değerin karşılığını alamayan öğretmenlerimizin azimli ve fedakarca çalıştığı da herkesin kabul ettiği bir gerçektir.
        Biz öğretmenler yalnızca 24 Kasımlarda süslü laflarla gönlü alınamayacak kadar büyük bir özverinin sahibiyiz. Bu sebeple yarın gerçeklerle yüz yüze geleceğimizin bilincinde olarak ülkemizin geleceği olan nesilleri yetiştirmenin çabası ve gayreti içinde olmaya hız kesmeden devam edeceğiz.Ara sıra tatillerimizin uzun olduğu ifadeleriyle karşılaşınca eve işini götüren tek meslek gurubunun mensupları olarak üzüntü duyduğumuzu da belirtmeden geçemeyeceğiz.Ülkemizin geleceğine yön veren tüm nesillerin yetiştirilmesinde temel görevi üstlenmekten de onur ve gurur duyuyoruz.
       Son dönemlerde devlet memurları kanunuyla ilgili düzenleme yapılacağı gündemi meşgul ediyor. Açık ve net bir ifadeyle iş güvencemiz kırmızı çizgimizdir; bu konuda yapılmaya çalışacak bir düzenleme tarafımızdan en net tavır ve eylemlerle karşılık bulacaktır. Özel okullara öğrenciler için yapılan teşvikle eğitimin özelleştirilmesinin önü açılmak istenmektedir. On iki yıllık zorunlu eğitimin tüm giderlerini anayasal olarak karşılaması gerekenler, devlet okuluna öğrenci başı yıllık yüz lira vermezken yapılan bu uygulamayı yorumlamak zannımızca anlamsız olur.
       Öğretmenlerin özlük ve ekonomik haklarıyla ilgili bir çok sıkıntıları vardır: Öğretmen maaşları yaptığı işin karşılığı olacak seviyeye getirilmelidir. Öğretmenlere her öğretmenler gününde en az bir maaş ikramiye verilmelidir. Öğretmenlerin ek göstergeleri 3600’e çıkartılmalıdır. Öğretmenlere öğrenim gören çocuğu için eğitim yardımı, kira yardımı gibi katkılar sağlanması için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.  Emekli öğretmenlerimizin maaşları acilen düzeltilmeli ve seyyanen zamlardan emekli öğretmenler de yararlandırılmalıdır. Öğretmenlerin eş özrü tayini sorunu giderilmeli, acilen ücretli çalıştırılan öğretmen sayısınca atama yapılarak ücretli öğretmenlik uygulaması son bulmalıdır. Ek ders ücretleri de kurs ücreti  seviyesine getirilmelidir. Öğretmenlere asıl işinin dışında kırtasiyecilik yaptırılıp asli işi aksattırılmamalıdır. Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerin de her türlü özlük ve ekonomik hakları   yasayla güvence altına alınmalıdır.
              Bir sonraki öğretmenler gününde öğretmenlerin mutlu ve huzurlu olması için, bu temel sorunlarının çözümlenmesini, bu sorunların  çözümü  için de öğretmenlerin tamamının ortak tepki geliştirerek hep  birlikte hareket etmesini, kendi haklarına sahip çıkmalarını , öğretmenin kaybolan  itibarının tekrar kazanılması için, temel hakları olan yasal mücadeleyi yapmalarının gereğini hatırlatıyor, tüm meslektaşlarımızın gününü kutluyor, ebediyete göç eden öğretmenlerimize Allahtan rahmet diliyor ve önlerinde saygıyla eğiliyoruz.
              Bu vesileyle Hatay’ın güneyindeki Bayır-Bucak Türkmenlerine karşı girişilen katliama da dikkat çekmek istiyoruz. Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran’ın da desteğiyle Türkmen Dağı’nda ilerleyen Suriye ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzeredir. Vatan toprağını savunan Türkmen kardeşlerimiz, hiçbir IŞİD’linin bulunmadığı bölgeye karşı gerçekleştirilen saldırılar sonrasında geri çekilmek zorunda kalmıştır. Bölgede yaşananlara, başta Türk Hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Türkmenler üzerinden Devletimize karşı oynanan bu oyun mutlak surette bozulmalıdır.24.11.2015 
 
                                                                                                                                                     

 Ayşegül KELEŞ

                                                                                                                                         Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi  
                                                                                                                                             Dış ilişkiler ve Basın Sekreteri                      
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER