OKUL KARARIYLA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLİYOR

OKUL KARARIYLA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLİYOR
   
     Bu alanlar Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bünyesinde 1993 yılından bu yana eğitim öğretimini sürdürmektedir. Mobilya alanında halen 10. Sınıflarda 24, 11. Sınıflarda 17, 12.sınıflarda 12 öğrenci olmak üzere toplam 53 öğrenci ile birlikte 4 alan öğretmeni mevcuttur.
Matbaa bölümünde ise toplam 43 öğrenci bulunmakta 3 öğretmen görev yapmaktadır.
Bu alanların kapatılmasını haklı gösterecek hiçbir gerekçe yoktur. Bu karar keyfi olarak alınmış bir karardır. Okul Müdürü Ömer PINARLI konuyu nerede kimlerle görüşerek bu kararı almıştır. İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu kararı hangi gerekçeyle onaylamıştır? 
            Daha fazla okul açarak daha fazla öğrenci eğitmek hedefinden vaz mı geçilmiştir?
 Bursa’da binlerce öğrenci açık öğretime yönlendirilirken bu okulda bölüm kapatarak öğrencileri açık öğretime yönlendirmek hangi akla hizmettir?
Mobilya şehri olmakla övündüğümüz Bursa’da mobilya alanının kapatılmış olması büyük bir çelişkidir. Bu kararı alanlar hangi gerekçeyle aldıklarını açıklamak zorundadırlar. Bursa’da Milli Eğitimi artık Milli Eğitim Müdürlükleri değil okul müdürleri yönetir hale gelmiştir. Bu kararı onaylayan ilçe ve İl Milli Eğitim Müdürleri Okul Müdürü tarafından aldatılmış mıdır?
 
 
ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE BÖLÜMLERİN KAPANMASINI VE TAŞINMASINI İSTEMİYORUZ.
ÇÜNKÜ

1.     İlimizde Mobilya alanı sayısı zaten yetersizdir.
2.     Mobilya sektörümüzün bu alanda mezun olan nitelikli yetişmiş işgücüne ihtiyacı vardır ve her geçen gün bu ihtiyaç artmaktadır.
3.     Alanın kapatılmasında gösterilen gerekçe (yer darlığı ve derslik yetersizliği ) kapanması için tek başına yeterli bir gerekçe olamaz.
4.     Mevcut ders yükü ve öğrenci sayıları alaların kapatılması için gerekçe olamaz.
5.     Okula 3 ay önce atanan Okul Müdürü Ömer PINARLI bölüm kapatılması ile ilgili kararı nerede ve kimlerle görüşerek almıştır?  Kaldı ki bu konu öğretmenler kurulunda görüşülmemiştir.
6.     Milli Eğitim Bakanlığının genel politikası Organize Sanayi Bölgelerindeki meslek liselerine destek verilmesi olduğu halde bu okuldaki bölüm kapatılması ne ile izah edilebilir?
Sonuç olarak Mobilya Dekorasyon ile Matbaa alanının kapatılması -taşınması uygulaması tamamen okul yönetiminin ve çevresinin keyfi kararlarıdır.
Haklı bir gerekçeye dayanmayan bu kararı tasdik eden İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerini bu kararı yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz.
Bu yanlıştan Milli Eğitime yetkililerini vazgeçmeye çağırıyoruz. Özellikle bölüm kapatarak öğrencileri ve öğretmenlerini mağdur eden anlayışı kınıyoruz bu karar sonucunda mağduriyet bütün öğretmen arkadaşlarımızın yanlarında olduğumuzu bilinmesini istiyoruz.
            Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
                                                                                                                                                            

Kazım SARNIK
                                                                                                                                      Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER