OKUL MÜDÜRLERİ İÇİN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

MEB'in okul müdürleri için getirdiği yeni sistemin ardından 100 üzerinden 75'in altında puan aldıkları gerekçesiyle görevlerine son verilen Türk Eğitim-Sen üyesi 23 okul müdürü, Tokat İdaresi Mahkemesi'ne kişisel olarak dava açtı.

OKUL MÜDÜRLERİ İÇİN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI
Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul müdürleri için getirdiği yeni sistemin ardından 100 üzerinden 75’in altında puan aldıkları gerekçesiyle görevlerine son verilen 23 okul müdürü için Tokat İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vererek yeniden değerlendirme yapılmasını istedi.
 
Görevden alınan okul müdürleri savunmalarında haksız bir şekilde görevden alındıklarını belirtti. Mahkeme, okul müdürleri için ara kararından yürütmeyi durdurma kararı vererek yeniden değerlendirme yapılmasını istedi.
 
"BU SEFER ADALETLİ DEĞERLENDİRME OLACAK"
 
Türk Eğitim- Sen Şube Başkanı Hakan Akkaya, Tokat'ta hiç bir gerekçe, soruşturma açılmadan okul müdürlerinin sırf sendikalı üyeliklerinden dolayı görevlerinden alındıklarını söyledi. Yapılan değerlendirme sonrası 23 okul müdürünün 75 puan altında kaldıkları gerekçesiyle görevlerine son verildiğini söyleyen Akkaya, "Mevcut bir sendika hariç diğer sendika üyelerinin görevden aldıklarına şahit olduk. Bunun üzerine biz Türk Eğitim Sen olarak Tokat'ta suç duyurusunda bulunduk. Savcılıklara idari soruşturma açılması içinde valiliklere ve kaymakamlıklara müracaatta bulunduk. Fakat illerde valilikler, ilçelerde ise kaymakamlıklar soruşturmalara izin vermedi. Bu süreç devam ederken görevden alınan okul müdürlerimize kişisel davalar açtırdık. Bu davalarda ise öncelikle yürütmeyi durdurma talebinde bulunduk. Geçtiğimiz hafta sonuçlar gelmeye başladı. Bunun neticesinde şuan için elimize ulaşan 23 tane yürütmeyi durdurma kararı çıktı" dedi.
 
Tokat İdare Mahkemesi'nin, yapılan puanlama ile ilgili sıkıntı olduğunu, puanlamanın ya hep ya hiç olmayacağını belirlediğini kaydeden Akkaya, "Mahkeme, belgesiz puanlama yapılamayacağını ve puanlamanın da rakamlar ile ifade edilmesi gerektiğine dair yürütmeyi durdurma kararı verdi. Tekrar bir değerlendirme istendi. Biz inanıyoruz ki bu seferki değerlendirmeler adaletli olacaktır inşallah" diye konuştu.
 
Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise, 30 gün içerisinde yeniden sayısal puanlama ile değerlendirme yapılacağını kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
eeeeeeeeee
eeeeeeeeee - 9 yıl Önce

Burusı kamudun haber sayfasımı,yoksu Türk Eğitimsenin haber sayfasımı anlamadım.

glg
glg - 9 yıl Önce

müdür atamasında bu yönetmelik olduğu sürece asla adalet olmayacak. çünkü yerel yönetimlerin çoğu eş,dost ve akrabasını koruyo yandaşını da değil. Bu yönetmeliğin değiştirilip müdürlüklerin şube müdürlüğü statüsünde olası gerekiyor.

SIRADAKİ HABER