OKUL MÜDÜRLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi yönetim kurulu 80. Yıl Öğretmenevinde okul müdürleriyle istişare toplantısı yaptı. Eğitim-Bir-Sen üyesi okul ve kurum müdürlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Şube Başkanı Şükrü Kolukısa çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

OKUL MÜDÜRLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI

Genel yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen'in Türkiye siyasetinde sergilediği sağduyulu ve dengeli tutuma, Ülkemizde ve dünyada demokratik teamüllere, insan haklarına aykırı uygulamalara gösterdiği tepkilere değinen Kolukısa, ayrıca sivil anayasa çalışmaları, değerler eğitimiyle ilgili gençlik üzerinde yaptıkları bilimsel ve sosyolojik çalışmalar ve eğitim yöneticilerini ilgilendiren yasal düzenlemeler hakkında da bilgi verdi.


Eğitim-BirSen'in Genel yetkili sendika olmasının başlıca unsurlarından birisinin ülke insanını hiçbir şekilde kategorize etmemesi, vatandaşlık sorumluluklarını yerine getiren, ülkenin refahı için katma değer üreten, eğitimin kaliteli standartlara ulaşması, verimli sonuçlara endekslenmesi için kaygı duyan herkesi ayrımsız bir şekilde sendikaya davet ettiklerini, belirten Kolukısa herkesi kucaklayan sendika olarak katılımı genişlettiklerini işte bu yüzden diğerleri gibi “kısmı sendika” olmadıklarını ifade etti.


Eğitim yöneticiliği ile ilgili yeni dönem için de Kolukısa şunları ifade etti; Okul ve kurum müdürlüğünün artık evladiyelik kişisel bir mülk olmayacağını, temsil kabiliyeti yüksek, göreviyle alakalı liyakate haiz, iletişim becerileri yüksek, karşılaştığı sorunları analiz edip, çözümler konusunda sentezleme yapabilen, esnek düşünebilen, kurumundaki insan sermayesini sevk ve idarede mahir kişilerin tercih edilmesi durumunda bu uygulama kesinlikle başarılı olacaktır. Mevcut yöneticilerin bilgi ve tecrübelerinin kesinlikle zayi edilmemesini ancak mesleki ideallerini kaybetmiş, değişime kapalı, kişisel saplantılarını kurumsal standart zannedenlerin yerine daha liyakatli genç insanların getirilmesi bazı kişilerin aleyhine olsa bile milletin lehine olacaktır.

                                                                                      

 

                                                                                                             ŞÜKRÜ KOLUKISA
                                                                                           EĞİTİM-BİR-SEN DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet
Ahmet - 10 yıl Önce

Allah'ın nasıl bir ülkedeyiz... basın önünde başarı liyakat salatası döktürüyor arkadan türlü kayırma işleri için köşe başlarını tutuyorlar sense işi ahirete bırakıyorsun... en azından yüzlerini gözlerini yamult Allah'ım...

derya
derya - 10 yıl Önce

nasıl baskı yaparız nasıl üye çalarız bunu konuşmuşlardır....

SIRADAKİ HABER