OKUL MÜDÜRLERİ 'SUÇLU' SORUŞTURMA YETMEZ, İDAM EDİN HEPSİNİ !

Türk Milli Eğitim sistemi, yeni Bakanla birlikte, yine yeni bir maceraya sürükleniyor.

    OKUL  MÜDÜRLERİ  'SUÇLU'  SORUŞTURMA YETMEZ, İDAM EDİN HEPSİNİ !
 Ne diyelim, eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olsun! Ama bu defaki maceramız bir hayli eğlenceli olacak gibi görünüyor. Zira, geminin kaptanı çok hayalperest. Bu hayal dünyasıyla bize kim bilir ne maceralar yaşatacak.
           
Aslında maceraların sinyallerini önceden vermişti Sayın Bakan, ama bu kadarını doğrusu biz de beklemiyorduk. Kayıt döneminde okul müdürlerine tehditler savurmuş ve kayıt parası alınmamasını emir buyurmuştu. ” Popülist politika yapıyor” deyip eleştirmiştik Sayın Bakanı ama gördük ki ciddi imiş.
         
 BU SİZİN AYIBINIZ        
       
İl Milli Eğitim müdürlüklerine gönderilen bir yazı ile,  kayıt parası döneminde okula bağış alan müdürlerin soruşturulmasını istemiş Bakan Dinçer, ne yalan söyleyelim memleketin durumundan bu kadar bihaber olduğunu düşünmüyorduk. Gelinen noktada,’’ kayıt parası toplanmasını, parası olanın istediği okula gitmesini, parası olmayanın okuyamamasını’’ falan savunacak değiliz elbette. Ama kayıt parasının ‘’adı konulmamış bir zorunluluk’’ olduğunu da bilmeyen yok bu ülkede. Devletin kendi okuluna öğretmenlerin maaşı dışında hiçbir katkı yapmadığı bir ortamda,’’ velinin katkı sağlamadığı okulda değil öğrenci, amiyane tabirle köpek bağlasan durmaz’’. Bu gerçeği bilmeyenden de, Milli Eğitim Bakanı falan olmaz!
           
Kayıt parasının önüne geçmenin tek yolu; okullara temizlik, güvenlik gibi temel insani ihtiyaçlar için bütçe hazırlamaktır. Siz bunu sağlayın,buna rağmen, yine de kayıt parası alan okul müdürüne o zaman istediğinizi yapın. Yok eğer okullara öğrencisi sayısı oranında bütçeler ayıramıyorsanız susun ve kabahatinizle oturun! Bu soruşturma da neyin nesi!
           
Eğer Okul Müdürlerinin ‘’ toplanan parayı zimmetine geçirdiğini düşünüyorsanız, onları bulun ve meslekten ihraç edin’’ Biz eğitimciler, aramızda böyle insanların olmasını zaten istemeyiz. Yok eğer, Okul Müdürü topladığı paraları yine okul için harcamışsa ve siz soruşturmayı bu insanlara açıyorsanız kusura bakmayın Sayın Dinçer ama  ‘’kendi ayıbınızı soruşturmuş olursunuz. Devletinizin memurunu dilenci durumuna düşürme ayıbınızı’’. Ya da bir özlü sözde dendiği gibi ya hesap yapmayı bilmiyorsunuz ya da..?
       
Türk Eğitim - Sen İstanbul 9 No lu şube olarak, kayıt parasının kalkmasını belki sizden daha fazla istiyoruz. Siz 3-5 yıl Milli Eğitim Bakanlığı yapacak, çekip gideceksiniz, biz 20-30 yıl öğretmenlik yapıyoruz.’’ Kayıt parasının devam ediyor olmasına bizim kadar üzülemezsiniz. Ancak bir okulun aylık giderlerini karşılayamamak da bizim değil, siz değerli siyasilerimizin ayıbıdır’’ Dolayısıyla bu soruşturma fikrinden vazgeçmenizi  ve  her şeyden önce gözlerinizi  bürüyen o pembe gözlüklerinizi bir an önce çıkarmanızı tavsiye ediyoruz.  Ve bütün kamuoyuna duyuruyoruz ki,  üyemiz olsun-olmasın hesabını verebildiği bağışı toplayan yöneticilerimizin arkasındayız.
 
                                                                                            Enver DEMİR
                                                                            Türk Eğitim-Sen İst.9 Nolu Şb.Bşk



Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gökhan Yazıcı
Gökhan Yazıcı - 12 yıl Önce

Eğitim sisteminin içinde olmayan herkes bağış parasına karşıdır,doğal olarak ..Ama bir de işin içine girince idarecilerin başka sansı olmadığını görür her mantıklı kişi.Bu gerçeği göremeyen ve işin için de oluğunu sananlara güzel bir cevap niteliğin de bir yazı ..Anlayana

SIRADAKİ HABER